INSIDER

Szerző Erdei Róbert Arnold

Létrehozva: 2024.10.03.

Pedofil jár egy szegedi óvodánál - üldözte is a gyerekeket

Belegondolni sem mer egy szegedi nő, hogy mi történt volna a testvérével és a barátaival, ha nem tudnak időben elmenekülni egy férfitól. A pedofil alak egy általános iskola és egy óvoda körül ólálkodik. Legutóbb gyerekeket bámulva próbálta kielégíteni magát, majd rollerrel üldözte őket.

Szerző Erdei Róbert Arnold

Gyomorforgató, mit művel egy férfi Szeged utcáin, fényes nappal! Az alak fekete ruhában, rollerrel járja a Gáspár Zoltán utca és a József Attila sugárút környékét. Cikkünk megjelenésekor senki sem tudja, hol lehet, de a szülők okkal féltik a gyerekeiket a rolleres pedofil miatt.

pedofil
A pedofil ártatlan gyerekek láttán elégíti ki magát... Képünk illusztráció: Shutterstock

A pedofil a fiatalokat bámulta

Dorina, az egyik helyi nyilvános Facebook-csoportban kelt védelmére a fiataloknak és riadóztatott a perverz miatt, az alak ugyanis a Gedói Óvoda és Gedói Általános iskola környékén figyeli a kiskorúakat. Október 2-án, szerdán egy ötfős társaság, köztük Dorina iskolás húga szúrta ki az alakot az óvoda egyik sarkánál. A pedofil egy öt emeletes panelház előtt, egy bokornál állt és figyelte a környéken lévő gyerekeket

Amikor a húgomék meglátták, nem értették, hogy mégis, mit csinál. Furcsának tűnt nekik a viselkedése, majd amikor feléjük fordult, akkor vették észre, hogy épp kielégíti magát!

- írta bejegyzésében a szegedi nő, akinek a húga mondta el történteket.

Dorina testvére és a barátai próbáltak elmenekülni a pedofil közeléből, ám a férfi ekkor rollerre pattant, és elviharzott. A társaság azt hitte, megmenekültek a rémisztő helyzetből, ám tévedtek: a pedofil az óvoda irányába ment, megkerülte az épületet, és gyerekek nyomába eredt!

„A húgomék észrevették, amikor az óvoda másik feléhez érkeztek. A pasi egy ovival szemben parkoló autó mögé próbált rejtőzni. A testvérem annyira megijedt a barátaival, hogy hazáig futottak ijedtükben!” - idézte fel Dorina, arra utalva, a pedofil rolleres veszélyes lehet, gyerekeket zaklat.

„Legyenek nagyon óvatosak!”

A fiatalok szerencsére jól vannak, ám a pedofil még az óvoda és az iskola környékén portyázhat. 

Okkal hiszem ezt, mivel később arra sétálva láttuk egy pillanatra. Az óvoda mellett suhant el, ugyanazzal a rollerrel!

- mutatott rá a nő, aki a bejegyzésével figyelmeztette a szegedieket, arra kérve kérve őket: ha környéken naponta közlekednek a gyerekeik, ne engedjék el a fiatalokat egyedül. „Legyenek nagyon óvatosak” – zárta posztját a nő.

Dorina a Gedói Óvodát és a közeli általános iskolát is értesítette a pedofil alakról. Kerestük az intézményeket, és a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is. 

Frissítés:

A szegedi ÓVI Gedói Óvodájának tagintézmény-igazgatója, Aradi József lapunkkal közölte: 

"Sajnos mi is értesültünk az esetről. Az óvodánkhoz külsős bejelentés nem érkezett (mivel a közeli általános iskola és gimnázium diákjait zaklatta az illető), de a zárt csoportunkba bemásolt az egyik szülő egy szegedi Facebook csoportban olvasható posztot. Ezt küldte el nekem egy édesanya 2024.10.02-án (tegnap) este 22 óra körül. Természetesen az ilyenkor szükséges intézkedéseket megtettük (hiszen ha abban az időszakban történik az eset, amikor óvodásaink az udvaron tartózkodnak, akkor odalátnak a gyermekek és az óvodapedagógusok):

1. Jeleztem a problémát a Szegedi ÓVI Igazgató Asszonyának és a Gyermekvédelmi Igazgató-helyettes Asszonynak.

2. Felvettük a kapcsolatot a rendőrséggel, akik elmondták, hogy az esetről már tudomásuk van. Jelenleg folyik az ügyben a vizsgálat. Megtalálták a szemtanúkat. Elmondták, hogy ilyen esetben várható a zaklató újabb felbukkanása vagy itt, vagy egy másik gyermekekhez közeli helyszínen. Ezért kaptam egy közvetlen telefonszámot, amit hívhatunk. Így nagyobb eséllyel tudják az illetőt tetten érni. Ők naponta többször fogják ellenőrizni a környéket.

3. Covid-19 óta óvodánknak van egy zárt csoportja, ahova minden szülőt meghívtunk. Itt felhívtam a figyelmüket, hogy ha látják az illetőt, azonnal hívják a rendőrséget.

Frissítés: a rendőrség is válaszolt

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság lapunkat arról tájékoztatta, hogy az eset kapcsán még nem érkezett bejelentés a rendőrségre. "Tájékoztatjuk továbbá, hogy munkatársaink a helyszínt visszatérően ellenőrzik. Ha bárki információval rendelkezik az esettel kapcsolatban vagy hasonlót tapasztal, akkor tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon!" - kéri a rendőrség. 


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek