INSIDER

Szerző Erdei Róbert Arnold

Létrehozva: 2024.09.19.

Fényes nappal féltik gyerekeiket a szülők Szegeden - kitálalt egy anya, mi folyik ott

Riasztó külsejű alak portyázik az egyik szegedi játszótérnél. Egy fiatal anyuka az interneten riadóztatott a szegedi zaklató miatt, miután az megkörnyékezte a kisbabáját és erőszakosan viselkedett. Csak Ramóna határozott kiállásán és a segítőjén múlt, hogy nem lett nagyobb baj.

Szerző Erdei Róbert Arnold

A napfény városában az elmúlt években több játszóteret megújítottak, a többi között a Zöldfa utcai játszótér ezért is kedves a szülőknek - rendezett, tiszta környéken tudhatják a gyerekeiket. Nemrég, szeptember 17-én kedden viszont egy szegedi zaklató jelent meg a békésnek hitt játszótéren. Dicsőné Jaksa Ramóna Renáta négy és fél hónapos csecsemőjével a gyermek születése óta látogatja a játszóteret. Kedden kondizni indult el oda, miközben a gyermeke békésen pihen a babakocsijában – ekkor környékezte meg őket a riasztó külsejű alak Gyermekek vannak veszélyben a játszótéren? 

szegedi zaklató
A szegedi zaklató a játszótéren pécézte ki magának a gyermeket, a babakocsira fájt a foga / Képünk illusztráció: Motortion Films

Ramóna gyerekét bámulta a szegedi zaklató

Ramóna és a gyermeke teljesen egyedül volt a játszótéren, a távolban egy családot látott, ám ők takarásban voltak, ezért nem vették észre, amikor bekövezett a baj. Didót az anyukája a hirtelen jött kora őszi hideg miatt beöltöztette, ám a gyermek sírni kezdett, talán melege volt a kabátban, ezért betolta őt az árnyékba. A gyermek még mindig sírt, ekkor támadta meg őket a szegedi zaklató: a hosszú göndör hajú alak nyálcsorgatva lépett oda az anyukához és a kisfiáhozegyenesen a kisgyermeket vette célba.

„Tőlem fél fejjel magasabb, kreolbőrű, középkorú férfi volt. Fekete-fehér sörös szatyor volt a kezében, azzal jött oda hozzánk. Mintha kiszemelte volna magának a gyermekem!” - idézte fel a Ripostnak Ramóna, aki szerint a szegedi zaklató nem zavartatta magát: szatyrát a család mellé helyezte a padra, majd a kisbaba felé fordult.

Álló helyében jobbra-balra dülöngélt, közben azt mondta, hogy a fiam sírását hallotta és azért jött oda, hogy megvigasztalja. Azt mondta, ő Jézus. Én mondtam neki: köszönöm szépen, majd megoldom! Felvettem a kicsimet, hogy büfiztessem. Ekkor a babakocsihoz nyúlt! Rászóltam: ne nyúlj a gyerekem dolgaihoz, mert vírushelyzet van, nem akarom, hogy beteg legyen!

 - mesélte Ramóna, aki ekkor már aggódni kezdett, a férfi ugyanis Didó felé hajolva egyre riasztóbban viselkedett. "Ne sírjál, mert mindjárt széttöröm a szép, új babakocsid!"- idézte Ramóna a szegedi zaklató szavait.

A szegedi zaklató a kisbabára és a babakocsijára is pályázhatott /
A szegedi zaklató a babakocsira pályázhatott a játszótéren / Fotó: Olvasói

Az alak úgy tett, mintha az anyát nem is hallotta volna. 

Megijesztett! A tettei és a szavai nem voltak szinkronban, fogdosta a dolgainkat. Veszélyben éreztem a gyerekem!

 - mondta még most is zaklatott hangon az anyuka.

A szegedi zaklató tovább piszkálta a babakocsit, az édesanya pedig egyre jobban féltette a gyermekét. Aggódott, hogy egy táskatolvajjal, vagy - ami még rosszabb – egy gyerektolvajjal áll szemben.

„Segítség! Zaklat!”

Végül az édesanya kétségbeesve kiabálni kezdett a szegedi játszótéren, és ez volt a szerencséje: a távolból egy lépcsőházi takarító, egy kétgyermekes anyuka sietett a segítségére. „Torkom szakadtából kiáltottam, hogy segítség! Segítség! Zaklat!” - árulta el Ramóna.

Ahogy a takarító közeledett az anyuka felé, a szegedi zaklató elszelelt. Ramónát sokként érték a történtek. 

Olyan ideges voltam, hogy gyorsan összepakoltam és hazamentem. Otthon is még bennem volt a gyomorideg a fura fazon miatt

 – mondta az anyuka.

szegedi zaklató
A szegedi zaklató miatt az anyuka féltette a gyermekét/ Fotó: Olvasói 

„Kiskorom óta itt élek, a Zöldfa utca a városi gyerekek körében népszerű hely. Mindenhol vannak és lesznek rossz emberek. A tanulság nekem, hogy nem kellett volna  egyedül lemenjek, mert könnyű célpont voltam” – zárta szavait Ramóna, azt remélve, többé nem fut bele a szegedi zaklatóba.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságra az esettel kapcsolatban nem érkezett rendőrségi bejelentés. "Felhívjuk a figyelmet, hogy szabálysértés vagy bűncselekmény észlelése esetén bárki tehet bejelentést a 112-es központi segélyhívón" - hívták fel a figyelmet. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek