Sunyi trükkökkel játszott át milliókat a haverjainak Magyar Péter

POLITIK
INSIDER

Szerző

Létrehozva: 2024.09.25. 07:38
Módosítva: 2024.09.25. 07:59

Elvonul az árvíz: mutatjuk az árvízvédelem legújabb információit

Jó híreink vannak.

Magyarország különösen büszke lehet magára, példásan fogott ugyanis össze minden magyar az árvíz elleni védekezésben. Az időjárási viszonyoknak köszönhetően az árvíz tetőzött, a szint már csökken, így hamarosan kivonul hazánk területéről. Az összefogásnak köszönhetően a károk nem lettek különösen nagyok, ugyanakkor van néhány dolog, amit nem árt, ha az eszünkben tartunk. Erről tartott az operatív törzs ma reggel árvízinfót. 

Orbán Viktor végig kint volt a gátakon, irányította a védekezést 

Várhatóan a mai volt az utolsó árvízinfó, ugyanis a Duna mindenütt apad. Bár több helyen is még készültségi fok van érvényben, valamint kint van a katasztrófavédelem és a vízügyesek, de a kivezénylések száma folyamatosan csökken. Ennek az az oka, hogy a helyzet egyre jobb. A fertőtlenítés is megkezdődött, ennek folyamatát is felügyelni kell. Szakmailag a lehető legjobb szinten zajlik, ezért kellett szakembereket is bevonni ebbe. A tisztfőorvos kiküldött egy levelet, hogy lépésről lépésre hogyan is kell pontosan végrehajtani a fertőtlenítést és tisztítást.  

A vis maior támogatás sok kisebb adóképességű települést segített meg, így senki nem maradt egyedül. Állami szinten 29 helyen zajlik a védekezés jelenleg, önkormányzati szinten pedig még 41 helyszínen védekeznek.

Túl vagyunk már a nehezén

- hangzott el a sajtótájékoztatón. 

A Lajta helyzete is stabilizálódik, ezért ma este kérvényezik a rendkívüli szükségállapot beszüntetését. A feladatok immáron a helyreállítási munkálatokra fordulnak át. A mostani árvíz tapasztalatából le kell vonni a következtetéseket, hogy fejlesztési javaslatokat nyújthassanak be.

Kisoroszi irányába megnyitották az utat, a kompok pedig a napokban újra járni fognak. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek