INSIDER

Szerző t.t.

Létrehozva: 2024.09.21. 10:00

Hihetetlen: árvíz után fosztogató bűnbandák buktak le

Akcióban a bűnbandák Ausztriában. Az árvíz áldozatait fosztják ki.

Árvíz után már takarítják otthonaikat az emberek Ausztriában. Van gondjuk elég, a kormány gyors segítséget ígért, de sokan lehetőséget is látnak arra, hogy mások kárára gyarapodjanak. A bűnbandák kihasználják a lehetőséget, hogy kifosszák az amúgy is nehéz helyzetbe került embereket – írja a krone.at.

Árvíz
Árvíz sújtotta Alsó-Ausztriát, ahol most megjelentek a fosztogatók - Fotó: AFP / AFP

Árvíz után feltűntek a bűnözők

A legsúlyosabban érintett Alsó-Ausztriában most a világ minden tájáról érkező „kézművesek” kínálják szolgáltatásaikat. Ilyen esetekben fokozott elővigyázatosság szükséges!
Pixendorfban két „déli származású férfi” egy fehér furgonnal érkezett egy érintett családhoz, és felajánlották, hogy kitisztítják a ház fűtésrendszerét. Azonban olyan abszurdan magas árat kértek, hogy az árvízkárosultak elküldték őket, és a rendőrséget is értesítették a „szakemberek” feltűnéséről.

Így kerülheti el, hogy lehúzzák

1.     Ellenőrizze az interneten, hogy a vállalat valóban létezik-e.
2.     Semmi esetre se fizessen előleget.
3.     Általános szabály, hogy idegeneket ne engedjen be a házba, különösen ne felügyelet nélkül.
4.     Mindig kérjen számlát.

Fokozott járőrszolgálat az árvíz sújtotta régiókban

Az „árvízi bandák” sokféle csalással rukkolnak elő. A bűnözők hatósági embereknek, a gáz- és áramszolgáltató alkalmazottainak adják ki magukat. A víz a legtöbb helyen már visszahúzódott az évszázad árvize után, az elöntött pincék ezreiből hozzák ki a törött tárgyakat. Ez viszont vonzza az illegális hulladékgyűjtőket, akik valami használhatót keresnek. A probléma az, hogy sok esetben a biztosítónak továbbra is ellenőriznie kell a sérült eszközöket (pl. hűtőszekrény, mosógép, szárítógép, számítógép vagy tévékészülék). Ha időközben ellopták őket, az érintettek elesnek a kártérítéstől.
 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek