Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.15.
Módosítva: 2024.09.17.

Brutális videó: ítéletidő tombol Ausztriában, már Bécsben is nagy a baj

Bécs egyik kerületében már elöntötte a víz a házakat. Halálos áldozatot is követelt az áradás.

A heves esőzések és áradások miatt kritikus helyzet alakult ki Ausztriában. Több helyen lakosokat kellett kimenteni otthonukból, a mentőakció érdekében helikoptert is bevetettek.

Az elmúlt órák rendkívül intenzív esőzései miatt 42 települést nyilvánítottak katasztrófa sújtotta területté. Számos út járhatatlan az áradások miatt, különösen a központi régióban, Melk, St. Pölten és Tulln környékén. A Kronen Zeitung azt írja, hogy egy tűzoltó meghalt Tullnban egy pincében végzett szivattyúzás közben.

Az éjszaka folyamán 1159 tűzoltóegységet 2168 járművel 4490 bevetésre hívtak Alsó-Ausztriában. Az előrejelzés szerint mind a csapadék, mind a szél várhatóan enyhülni fog a vasárnap folyamán. Az eső azonban csak kedden fog teljesen megszűnni, az autóval való utazás továbbra sem ajánlott. Bécsben is egyre rosszabb a helyzet, az első házakat már elöntötte a víz a Penzing kerületben.

Az ítéletidő miatt számos csehországi és lengyelországi régióban és településen is kritikus a helyzet. Az egész Európát sújtó árvízről itt is olvashatsz

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek