Orbán Viktor: A hazai szakemberek felkészültek az árvíz elleni védekezésre, van elegendő ember, pénz és megfelelő technika

POLITIK
Létrehozva: 2024.09.10.

Árvíz Európában- beköszöntött az ítéletidő - Galéria!

Katasztrófafilmbe illő a helyzet több európai üdülőparadicsomban. Árvíz lepte el az utcákat. A zord időjárás még napokig folytatódhat.

A nyár végével azonnal beköszöntött az ítéletidő Európa magyarok körében is kedvelt üdülőterületein. Pillanatok alatt rengeteg víz zúdult le és még napokig esős idő várható.

Flooding In Marseille After Heavy Rains
Özönvíz Franciaországban Fotó: Sener Yilmaz Aslan

Szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a klímaváltozás miatt világszerte egyre gyakoribbá válnak a szélsőséges időjárási események, mint például a hőhullámok, aszályok, felhőszakadások és árvizek, özönvíz.

Horvátország

Zadarban, Makarskában, Splitben és Dubrovnikban az utcák folyókká változtak, amiben autók lebegtek, vízesés zúdult a lépcsőkön. Több magyar család lemondta az időjárás miatt a lefoglalt útját, a kint tartózkodók pedig arról számoltak be, hogy rossz látási viszonyok között kellett hazavezetniük a heves eső és viharos szél miatt.

Olaszország

Heves felhőszakadások sújtották Olaszország egyes részeit is; Milánót, Susa-völgyet, Lombardiát és Venetót. Egy férfi valószínűleg életét vesztette, miután a traktorját felborította, őt pedig elsodorta a víz Piemontban, a Torino melletti Orco patakban - írja az Euro News

Görögország

Görögországban tojás nagyságú jég pusztított, Gerakariban, a Meteoráknál, Mavreliben és Trikkia községben, Elationban, valamint Agrelia falvaiban. Az intenzív jégeső hatalmas károkat okozott a mezőgazdaságban, valamint az épületekben.

Franciaország

Franciaországban, Marseille területén teljesen megbénította a közlekedést a hirtelen lezúduló víztömeg. Hidakat és utakat pusztított el az árvíz. 

A nagy esőzéseknek még nincs vége, az előrejelzések szerint még több csapadékra lehet számítani az európai országokban.

Galériánkból megnézheted, hogy milyen pusztítást végez Európában az özönvíz: 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek