Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.08.12.
Módosítva: 2024.08.13.

Rémtörténet a Balatonon: aljasság, amit a nő művelt a szállásadóival

Majdnem az életébe került egy középkorú férfinek a jószívűsége. Egy házaspár a Balaton-parton kínál szállást, ám egy nő kamutörténettel beetette őket – a bajba jutott nőnek fedelet adtak, mire az kipakolta az apartmant.

Aki szállásadóként keresi a kenyerét, rendszerint mindenre fel van készülve: bár a nagy többség rendezi a számlát – ám olyan is akad, aki megpróbál kibújni a fizetés alól. Sajnos ebbe botlott bele Miklós és a neje is. Amikor a potyalakó lelepleződött, centiken múlt, hogy Miklós ne kössön ki a kórházban.

A csaló nő hamis történettel szedte rá a balatoni szállásadóját. Kegyetlen, mit művel utána /
A nő hamis történettel szedte rá a balatoni szállásadóját. Kegyetlen, mit művelt utána / Fotó: Unsplash/Bitter Tamara 

„Mindent kipakolt!”

Miklós valamennyi hazai szállásadással foglalkozó Facebook-csoportban riadót fújt, és közreadta, milyen rémtörténetet kellett átélnie. A férfi balatonkenesei nyaralójában június 21-én, pénteken foglalt le egy szobát Sz. Jánosné 14 napra. „Kedves, szimpatikus hölgynek tűnt. Azt mondta, hogy fel kellett adnia Budapesti albérletét és minden vagyona az autójában van. Elfoglalta a megrendelt szobát a macskájával, majd minden héten további egy hétre meghosszabbította a tartózkodását. Végig tartozott! Panaszkodott, hogy nem talál házat és hogy a befektetéseinek egy részét elvesztette” – írta Miklós.

Ekkor kezdődtek a problémák: a férfinek a nő hajmeresztő sztorikat kezdett beadni. 

Csak utólag tudott fizetni és képtelenségeket kezdett állítani, hogy betörtek a szobájába és máshová pakolták a holmiját, a pénzét is ellopták tőle, de nem volt hajlandó ezt a rendőrségen jelenteni

– fogalmazott a szállásadó, aki ekkor már sejtette, hogy itt valami nem stimmel.

A nő mégis tovább szőtte a hazugságait. „Örömmel mondta, hogy Balatonakarattyán talált egy eladó házat, le is foglalózta - bár akkor még nem volt meg a teljes vételár, ezt ő maga mondta nekem. Az állította, hogy hívta a barátait, akik szintén megnézték a házat és segítséget is ígértek neki” – árulta el Miklós.

Augusztus 3-án, szombaton a nő titokban akart elosonni. Egy férfit hívott segítségül – és mint utólag kiderült: aljas terve volt. „A férfi szerintem környékbeli lehet. Ő levette a kapu lakatját és el is rakta, hogy ne lehessen bezárni. A nő a szoba minden mozdítható tárgyát elrakta, sejtésünk szerint a közös konyhából is kipakolt” írta Miklós. A felesége vette észre, hogy a nő menekül. „Az autójával a parkolóból átállt az én kijáratomra, én pedig nem tudtam kiállni onnan. Az autóját dugig pakolta, mindent kipakolt!” - állítja a férfi.

„Hátramenetbe kapcsolt”

Miklós megpróbálta elállni a nő útját, aki tolatva akart kiállni, közben riasztotta a rendőröket. Óriási szerencse, hogy nem történt tragédia.

Hirtelen hátramenetbe kapcsolt, én pedig elestem. El akart vezetni rajtam keresztül! Szerencsére mindezt tanúk előtt tette. Mivel nem tudtam gyorsan felállni, megállt. Én egy gyors mozdulattal kivettem az indítókulcsát, de pótkulcsa volt! Elhajtott, mielőtt a rendőrök kiértek volna!

-  panaszkodott a hoppon maradt szállásadó.

A férfi a Facebookon figyelmeztette a többi balatoni szállásadót, hogy kerüljék el a nőt, ne fogadják sehol. Azt állítja a balatonkenesei pár, hogy őket több mint 140 ezer forinttal károsította meg a nő, ráadásul rengeteg értéküket magával vitte. „A tartozását a mai napig nem rendezte, és azóta is gyalázkodó SMS-eket kapok. Remélem, nem lesz balatonakarattyai tulajdonos, ha mégis, vigyázzanak a hölggyel!” - zárta szavait a hoppon maradt szállásadó.

Kerestük a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ahol megerősítették: valóban volt az ügyben rendőri intézkedés, de eljárás megindítására nem volt ok. 

"Megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy 2024. augusztus 3-án éjszaka Balatonkeneséről érkezett bejelentés, hogy egy hölgy fizetés nélkül szeretne távozni egy szálláshelyről. A bejelentő elmondta, hogy a hölgy több napi szállásdíj kifizetésével volt elmaradva, és miután felszólította a fizetésre, a hölgy autójával elhajtott a helyszínről. Kollégáim adatgyűjtést végeztek, mely szerint nem merült fel olyan információ, miszerint a hölgy  el akarta volna ütni a férfit. Ezután munkatársaim megadták a jogi felvilágosítást a bejelentőnek polgári jogi igényének érvényesítésére" - válaszolta a Ripost kérdésére a rendőrség.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek