Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
INSIDER

Szerző K. D. R.

Létrehozva: 2024.07.16.

Ide már nem elég a kalap és a legyező: így hűsölnek a kánikulában a leleményes magyarok

Egyre nehezebb elviselni a forróságot, de a magyarokon nem fog ki a kánikula. Otthoni és utcai trükkökkel is hűtik magukat az emberek, hogy ne kapjanak hőgutát. Mutatjuk a legmegdöbbentőbb ötleteket, hogyan éld túl a hőséget „okosba".

Fagyos törülköző, slagos hidegzuhany vagy kézi ventilátor a metrón? A magyarokon bizony nem fog ki a kánikula. A hétvégéig még bőven számolhatunk a 40 fokos maximumokkal, így nem csoda, ha az emberek találékonysága nem ismer határokat, a rekkenő hőséget ugyanis valahogy ki kell bírni. Ilyen tikkasztó forróságban bizony a legjobb, ha behúzódhatunk egy hűs vályogtéglából épült házba vagy veszünk egy jegesfürdőt, de a rohanós hétköznapokban erre nem sokszor marad idő. A magyarok leleményessége azonban tényleg határtalan: a hűtőbe rakott ágyneműtől, a jeges palackok ventilátorra akasztásán át az erkély stranddá alakításáig, az emberek mindent kipróbálnak, hogy enyhítsenek a kánikulán. 

20240712_kanikula_MK_MW_bulvar_11
A sapka, kalap és fejkendő ide már nem elég: jöhet a hideg vízbe mártott sál a fejre vagy a jeges törülköző a nyakba  Fotó: Máté Krisztián

Strandolás a panel erkélyen? Miért is ne!

Van az a szintű forróság, amin már nem segít a legyező vagy a sok folyadék. A nap perzseli a bőrünket, ami heteken át borzasztóan megterheli a szervezetünket, így nem csoda, hogy a legtöbben sajátos megoldásokat találtak a kánikula átvészelésére. A kertesházban élők ilyenkor előnyben vannak, hiszen elég csak egy medencét felállítaniuk az udvaron és máris lehűthetik magukat egy forró nap után. De mi van akkor, ha nincs udvar, csak egy talpalatnyi erkélyünk? A magyarokat ez sem állítja meg: van, aki az erkélyen is felállítja a medencét, hogy a gyerekek hűsölhessenek.

2897547_2808201DNOE20150708036
Ha a család nem tud elmenni a strandra, a strand jön a családhoz: van, aki az erkélyen állít medencét a tikkasztó hőségben  Fotó: Bruzák Noémi /  MTI

Ha medence nincs, jó lesz egy Trabant is

Medencéből sem mindegy, hogy milyet vesz az ember, hiszen csak kevés képes arra, hogy igazi hűsítőként hasson napok után is. A magyarokon az sem fog ki azonban, ha épp nincs kerti medence: egy székesfehérvári pár a forgalomból kivont Trabantjukat alakították át medencévé és jakuzzivá, pontosabban mondva Trakuzzivá. Tamás felesége kérésére készítette el a kerti fürdőt, de mivel nem akart több millió forintot szánni egy boltban vásárolt jakuzzira, a Trabantjukat alakította át azzá. Így a magyar párnak mindegy hány fok van odakint, ők boldogan hűsölnek a kreatív, házi medencében.

Tamásék egy egyedi, Trabantból lett medencében hűsölnek, túlélve a legforróbb napokat  Fotó: olvasói fotó

A kreatív ötletek között található még jó néhány, amit bizony be is vet az ember, ha ilyen meleg van. Így eléggé gyakori látvány, hogy kézi ventilátorral szálnak fel az emberek a metróra, pláne, ha a hármas metróról van szó, amibe a felújítás után sem sikerült légkondit álmodni. De az sem ritka, hogy az idén nyáron házasulandó menyasszonyok csokrába is rejtenek egy ilyen szerkentyűt, hogy a boldog ara ne forduljon le a székről a szertartás alatt. Ha pedig az otthonunk hűtéséről van szó, idén nyáron gyakori vendég a mélyhűtőben a törülköző és az ágynemű is, amit a forró éjszakákon előszedve boldogan tekerünk magunk köré, hogy álom jöjjön a szemünkre. De a ventilátorokra is egyre többen lógatnak fel jéggé fagyott vizes palackokat, hogy hűs levegőt fújjon a szerkezet. Akárhogy is nézzük, a magyarok nagyon ötletesek tudnak lenni, ha valamit igazán akarnak, így hőség ide vagy oda, rajtunk bizony nem fog ki. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek