Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.13.
Módosítva: 2024.07.17.

"Muszáj ezt is valakinek megcsinálni" - ők azok a hősök, akik 40 fokban is kint dolgoznak értünk

Nehezen bírják a kánikulát, de tudják, hogy a munka nem állhat meg.

Az egész ország katlanná vált az elmúlt napokban, egyaránt jelentősen megemelkedett a hőmérséklet szinte mindenhol, jövő  héten akár a negyven fokos csúcshőmérsékletet is meghaladhatja a meleg.

Még az aszfalt is forr most Budapesten  Fotó: Ripost

Nem véletlen, hogy ilyenkor nagyon oda kell figyelnünk egymásra, főleg azokra, akik szakmájukból adódóan reggeltől estig az utcán dolgoznak, hogy nekünk jobb legyen: útfelújításokat végeznek, takarítanak, pultoznak, a turistákat igazítják útba vagy éppen az ételeket szállítják ki két keréken.

Munkatársaink ezért is keltek útra, hogy megkeressék a tűző napon dolgozókat és megkérdezzék őket arról, hogy mégis hogy érzik magukat a tikkasztó hőségben, hogyan tudnak védekezni ellene. A válasz mindenki számára egyértelmű lehet: borzalmasan és nehezen.

Legyezőkkel, vizes borogatással, árnyékos helyeken való pihenéssel, rendszeres hidratálással és napfényvédőkkel védekeznek a fullasztó forróság és a veszélyes UV sugárzás ellen.

Geri vendéglátós, a napja nagy részét a kerthelyiségben tölti, lapunknak elmondta, hogy ő ügyel a sok-sok folyadék bevitelre, és néha a jól bevált vizes borogatást is alkalmazza. Szomjoltónak és hűsítőnek számára a kedvence, a citromos – vagy néha a limeos – víz vált be. Számára a munkahelye biztosít ingyenes étel és italfogyasztást, amiért nagyon hálás.

Geri pultban is dolgozik, de a nyári étterem külterületét is rendbe szokta rakni  Fotó: Ripost

Gerivel ellentétben, István, aki futárként dolgozik és Zsuzsa, aki a nyilvános mosdók tisztaságát felügyeli, ők nem jártak ilyen jól: mindkettőjüknek saját maguknak kell beszerezniük mindent. István futár, lapunknak elmondta: elektromos rolleren nem okoz problémát számára az ételkiszállítás a melegben, míg Zsuzsa, aki  borzalmasnak tartja a forróságot, amihez hozzátette: A bodegában ahol dolgozik tikkasztó meleg van.

Zsuzsa is nehezen bírja a meleget Fotó: Ripost

Olyan érzés, mintha 50 fok lenne idebent, vagy még több. Ezért kiteszem a székem a bejárat mellé inkább, idekint is borzasztó, de bent még nagyobb a hőség...nehezen bírom, de ezt is muszáj valakinek csinálni 

István futárként a több víz és több só bevitelt ajánlja mindenkinek, hiszen ahogy mondta, a só segít megkötni a folyadékot a szervezetben, így folyamatosan hidratáltak maradhatunk.

István rolleren szokott futárkodni  Fotó: Ripost

 

Olyan 10 óra körül érkeztem és már akkor is borzasztó hőség volt

- mondta lapunknak Ákos, aki hostess munkával foglalkozik, játék autókat ad bérbe a Margit szigeten, majd hozzátette: Még este 7-8 óráig ott kell lennie, ezért nehezen bírja már, de az árnyékban pihenés és a rengeteg víz fogyasztása számára is segít egy kicsit. A munkáltatója szerencsére neki is biztosítja az elegendő mennyiségű hidratáláshoz szükséges folyadékmennyiséget, ráadásul hideget, hiszen elmondása szerint van egy hűtőjük, amelyből bármennyi üdítőt kivehetnek.

Ákos hostess/pultos munkát végez  Fotó:Ripost

Ők a hétköznapi hősök, akik nem adják fel a közel negyven fokos hőmérséklet és a tűző nap ellenére sem a munkát, hiszen ők is tudják, hogy az embereknek szükségük van rájuk.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek