A Magyar Péter-lufi elkezdett leereszteni

POLITIK
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.08.

Pénteken tetőzhet a kánikula, de már látszik a következő hőhullám érkezése

Igazán szerencsések azok, akik idén hazai vízparti nyaralást szerveztek és erre a hétre időzítették.

A héten olyan hőhullám alakul ki a térség felett, ami elől nem igazán tudunk majd hova menekülni, kivéve persze valamilyen vízparti nyaralás esetén. Akiknek a szabadban kell dolgozniuk legyenek nagyon elővigyázatosak, ugyanis könnyen napszúrást és hőgutát kaphatnak az extrém forróságban.

A hőhullám után egy rövid időre fellélegezhetünk. Fotó: Köpönyeg

Szinte az egész hétről elmondható, hogy nagy lesz a hősokk és a leégés veszélye, ezért napközben lehetőleg ne tartózkodjunk a tűző napon! Délelőtt 10 és délután 16 óra között nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban erősen ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

A Köpönyeg előrejelzése szerint kedden sok napsütésre számíthatunk, keletebbre lehetnek felhősebb részek, de csapadék nem valószínű. A Dunától keletre, legfőképp délkeleten élénk lökések kísérhetik az északkeleti szelet. Délutánra 31 és 38 Celsius-fok közé melegszik a levegő.

Szerdán folytatódik a hőség, a túlnyomóan napos időben 33-39 Celsius-fokra számíthatunk. Számottevő csapadék sehol sem valószínű, ugyanakkor többfelé élénk lesz a keleti-délkeleti szél.

Csütörtökön a napos-gomolyfelhős időben legfeljebb néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Többfelé élénk, néhol erős lesz a légmozgás. Olyan forróság lesz melyben 33-40 Celsius-fokot mutathatnak a hőmérők. Pénteken sem várható változás, marad a tikkasztó hőség, 34-40 Celsius-fokos csúcsokkal.

A hét eleji előrejelzések szerint péntekig folyamatosan emelkedik a nappali és az éjszakai hőmérséklet is, mely egy rövid időre visszaesik majd a hét legvégén. Ekkor lesz egy nagyon rövid, legfeljebb egy-két napos időszak, amikor "csupán" 31-32 fokos napi maximumokra számíthatunk, majd újabb melegedés kezdődik.

Éppen ezért, aki teheti, ebben a brutális kánikulában menjen el nyaralni, ha lehet, akkor főként vízpart közelébe. Ebben a nagy melegben ugyanis át kell állítani a szervezetünket rá, hogy minél jobban tartalékoljuk az energiáinkat és kerüljük el a rosszullétet. Ebben segíthet a megfelelő táplálkozás és a kellő mennyiségű folyadékfogyasztás.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek