Orbán Viktor: A hazai szakemberek felkészültek az árvíz elleni védekezésre, van elegendő ember, pénz és megfelelő technika

POLITIK
Létrehozva: 2024.07.09.

Otthonfelújítási Program: ezeket az anyagokat lehet csak használni a felújításhoz!

Elérhető az Otthonfelújítási Programban felhasználható építési termékek, valamint hő- és melegvíztermelő berendezések listája. Emellett megbízható kivitelezőt, tanácsadót is találhatunk a felújításhoz! Mutatjuk, hogy hol!

Az Otthonfelújítási Program keretében a kormány kamatmentes kölcsön és vissza nem térítendő támogatás kombinációjával segíti az 1990 vége előtt használatbavételi engedélyt kapott családi házak energetikai korszerűsítését. A pályázat egyik fő feltétele, hogy legalább 30 százalékos energiamegtakarítást kell elérni a felújítással. Ezt a legkönnyebben korszerű szigetelőanyagokkal és megfelelő szakértelemmel lehet elérni. Ezek megtalálásában segíthet a következő lista!

Construction,Worker,Installing,Styrofoam,Insulation,Sheets,On,House,Facade,Wall, szigetelés, otthon, ház, lakás, felújítás, árfigyelő
Csak bizonyos anyagokat lehet felhasználni az Otthonfelújítási Porogramban résztvevőkenk. Fotó: Bilanol

Ebből a listából kell kiválasztani a felújításhoz használt termékeket

A környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontok érvényesülése érdekében a programban megvalósuló beruházások során az ÉMI Nkft. környezeti minősítése során minél jobb értéket elérő építőanyagok használhatók. Ezek a termékek az úgynevezett kulcstermékek adatbázisában vannak felsorolva. Emellett itt találhatók azok a hőszigetelők, nyílászárók, illetve hő- és melegvíztermelő berendezések is, amelyek a vonatkozó európai uniós jogszabályok szerinti megfelelőségi nyilatkozattal rendelkeznek.

Az igénylők csak ezen a listán szereplő termékek közül választhatnak, amennyiben részt kívánnak venni az Otthonfelújítási Programban! Így biztosított, hogy a felújítások során olyan építési termékek és berendezések kerüljenek beépítésre, amelyek a családokat hosszú távon és biztonságosan szolgálják, valamint hozzájárulnak az épületek energiahatékony üzemeltetéséhez, a fenntarthatósági célok eléréséhez is-olvasható az ÉMI közleményében.

Elérhető a kivitelezők, szállítók listája is

Az ÉMI honlapján elérhető már a Kivitelezői (szállítói) Regisztrációs Lista is, ami a megfelelő szakemberek keresését könnyíti meg. Az adatbázis szakági és generálkivitelezőket is tartalmaz. A listán szereplők egyfelől szakértelmükkel segítik a lakosságot az otthonuk korszerűsítése során, másfelől a lehetőségeiket figyelembe véve akár alacsonyabb áron tudják biztosítani a szükséges alapanyagokat.

A tervezéshez is kérhetünk segítséget

A Tanácsadói Regisztrációs Listán szereplő vállalkozások a korszerűsítés megtervezését segíthetik: műszaki-energetikai szakmai tájékoztatást biztosítanak akár ingyenesen, illetve az energetikai tanúsítványok költségének átvállalásával, kivitelezői ajánlással és további egyedi ajánlatokkal együtt. A 30 százalékos energiamegtakarítás elérése érdekében minden igénylőnek javasolt a műszaki-energetikai tanácsadóval történő egyeztetés, még a kérelem benyújtása előtt!

lakásfelújítás, otthonfelújítás, építkezés, renoválás, felújítás
A kivitelezéshez is segítenek szakembert találni. Fotó: Pexels

Hol találhatók ezek a bizonyos listák?

A kulcstermékek listája itt található, míg a kivitelezőké és a tervezésben segítséget nyújtó vállalkozásoké itt. A listák folyamatosan bővülnek! A kulcstermékek listájában megtalálható

  • az adott termék egyedi azonosító kódja,
  • a gyártó neve,
  • az építési termék gyártói cikkszáma,
  • az építési termék gyártásási helye és címe
  • és az építési termék fajlagos tömege/mértékegysége is.

A kivitelezői listán pedig megyére és járásra is lehet szűrni!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek