INSIDER

Szerző K. D. R.

Létrehozva: 2024.03.17.

"Hiszem, hogy ez egy apró áldozat" - sportolók is támogatják az izomsorvadásos Ádint, Lékai Máté mezét is felajánlották

Március 19., keddig lehet licitálni Lékai Máté mezére, amit nemrég felajánlottak a Kneifel családnak, a 3 éves Ádin támogatására. Az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapat 66-os számú mezét a 2017-2018-as évi csapattagok írták alá.

Jelenleg 85 ezer forintnál jár a licit Lékai Máté, MKB Veszprém férfi kézilabda, 66-os számú mezére, ami kedden (március 19-én) egy szerencsés adományozó új tulajdona lesz. A licit március 13-án, szerdán indult, 30 ezer forintról, de máris közelít a 100 ezer felé, így érdemes lecsapni rá még most. A legnagyobbat licitáló a debreceni, 3 éves Kneifel Ádint támogatja az összeggel, akinek szülei nagy erővel gyűjtenek kisfiuk génterápiájára. 

Lékai Máté mezére is lehet licitálni az izomsorvadásos Ádinért Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

„Hajrá Ádinért"

A Fradi és a Tankcsapda után most Lékai Máté, magyar kézilabdázó, a Ferencvárosi TC  és a magyar férfi kézilabda-válogatott játékos meze is segít Ádinnak és családjának. Lékai Máté a Ferencváros előtt Veszprémi színekben játszott, 315 mérkőzésen 753 gólt szerzett, a 2016/17-es szezonban a szurkolók szavazatai alapján ő kapta a Carlos Pérez-díjat, 2019 és 2021 között pedig csapatkapitány volt. Most a sportember MKB Veszprém mezét kaphatja meg az, aki a legtöbbet licitál rá a Duchenne-szindrómás Ádin Facebook-oldalán. A kisfiú részére azért indítottak gyűjtést, mert egy nagyon drága amerikai génterápia segítene, hogy Ádin állapota ne romoljon tovább. 

1,3 milliárd forint a csoda ára

A 3 éves Ádin Duchenne-féle izomdisztrófiában szenved. Ez egy olyan örökletes betegség, amely fokozódó izomgyengeséggel, az izomtömeg csökkenésével és korai halálozással jár. Az izmok sorvadását genetikai hiba okozza. A betegség gyermekkorban jelentkezik és kisfiúknál jellemzőbb. A betegségre eddig nem volt valódi gyógymód, így a Duchennel élő betegek már 10 éves koruk körül kerekesszékbe kerültek és csak ritkán élték meg a 30 éves kort. Most azonban feltűnt egy génterápia, ami megváltoztathatja a kisfiú sorsát, erre gyűjtenek Ádin szülei. 

„Ez a génterápia nagyon drága, 1,3 milliárd forint. Nem beszélve arról, hogy ki kéne hozzá költöznünk Amerikába 4 hónapra az előzetes és utólagos vizsgálatok miatt"

Fel kell rúgnunk miatta az egész életünket, de ha sikerül, akkor nem állunk meg. Ha kell, Amerikáig is elviszem a kisfiamat és összegyűjtöm a pénzt, bármi áron

– vallott érzéseiről az édesanya, aki szerint nincs mire várni a gyógymóddal, hiszen ezeknek a gyerekeknek nincs idejük, ahogy Ádinnak sem. 

Ádin szülei november óta gyűjtenek a drága génterápiára és nem adják fel  Fotó: Facebook / Együtt Ádin Kezét Fogva Alapítvány

Sőt, nemrég kiderült, hogy neki még kevesebb ideje van, mint a többieknek, ugyanis ő a betegség gyorsabb lefolyású fajtájával küzd, így akár már 6 éves korában kerekesszékbe kerülhet.

Nincs időnk! Csak az jár a fejünkben, hogy miért pont ő? Miért pont a mi kisfiunk? De nem adhatjuk fel, habár szörnyű érzés, hogy más emberek jóindulatára kell hagyatkoznunk. Ezért kérünk mindenkit, hogy támogassák kisfiunk gyűjtését, hogy elérjük az összeget és megkaphassa a terápiát, ezzel esélyt kapva a teljes életre

– nyilatkozta korábban Ádin édesanyja a Ripostnak. 

Az ügy mellé állt Rubint Rella is, nemrég közzétett bejegyzésében kiemelte: 

Ha egy millió ember egyszeri alkalommal lemond arról, hogy sósmogyorót vegyen és az árát átutalja az 10403428-50527076-84681003-as számlaszámra, akkor egy csodaszép szőke kisfiú életét mentheti meg. Hiszem, hogy ez pokolian apró áldozat azért, hogy ennek az izomsorvadásos betegségnek három és fél éves áldozatán segítsünk.

Most bárki, aki licitál Lékai Máté mezére, Ádin ügye mellé áll be. Természetesen a mez csak egy valakié lehet, a licit pedig március 19-én, kedden este 8 órakor zárul, de támogatni Ádint folyamatosan lehet a kisfiú oldalán megtalálható számlaszámon, vagy egyéb relikviák felajánlásával a licitcsoportokban. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Postabank-seftelés, borzalmas "Rapülők", pofátlan milliomos: bemutatjuk Geszti Pétert

origo.hu

Itt van Oroszország feltétele a békéhez!

metropol.hu

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

hirtv.hu

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

ripost.hu

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

vg.hu

Bizarr tanácsot adott a Lidl a magyar vásárlóinak: az extra szűz olívaolaj helyett főzzenek sertészsírral

origo.hu

Katasztrófával fenyegeti a NATO-t Oroszország

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Berobban a nyárias meleg, közel 30 fok is lehet

INSIDER

Íme, itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

INSIDER

Édesanyja fedte fel a gyerekgyilkos Katalin szörnyű titkát

INSIDER

Botrány Bécsben: hullarészeg magyar késelt az utcán, még a rendőröket sem kímélte