INSIDER

Szerző Z. H.

Létrehozva: 2023.12.03.

Heti TOP5: Találd ki, Magyarország hányadik a legbiztonságosabb országok listáján; Eldőlt, lesz-e idén fehér karácsonyunk; Dráma Salzburgban

Ezen a héten ezek voltak az olvasóink által legkedveltebb cikkek, így most szemezgetünk belőlük.

Magyarország az előkelő 18. helyet szerezte meg, európai uniós összevetésben pedig a 11. helyen végzett azon a listán, melyet a Globális Békeindexnek nevezett, az Institute of Economics and Peace által készített tanulmány 163 országot rangsorol. A legbiztonságosabb országnak Izlandot választották, jóllehet a szerkesztők megjegyzik, hogy a sorrendet még a vulkáni tevékenységek kitörése előtt állapították meg. A képzeletbeli dobogó második és harmadik helyén Dánia és Írország áll.

A pirossal jelölt országok a legveszélyesebbek, míg a sötétzöld felé haladva egyre biztonságosabbnak számít egy ország. Forrás: visionofhumanity.org/

Ezzel az eredménnyel hazánk olyan országokat előz meg, mint Belgium (20), Észtország (25), Lettország (27), Litvánia (36), Norvégia (24), az Egyesült Királyság (37), az Amerikai Egyesül Államok (131), Svédország (28), Lengyelország (29), Spanyolország (32), Olaszország (34) vagy Görögország (60). 

Magyarországot az különbözteti meg az imént felsorolt országok többségétől, hogy hazánk minden erejével küzd az illegális bevándorlással szemben, aminek eredményeként Magyarországon nem tartózkodnak illegális migránsok. 

Vajon fehér lesz a karácsonyunk?

Az utóbbi időben mindenki azt találgatja már, hogy vajon fehér lesz-e idén a karácsonyunk. Véglegeset még senki nem tud mondani, ám az előrejelzések nem túl biztatóak.

Havazás
Fotó: Origo

A meteorológiai portálok zöme még nem lát ilyen távolra, ám az AccuWeather előrejelzése a következőket adja. Havazás mindössze két nap után várható, az egyik Mikulás napja, míg a másik december 8-a. De milyen lesz az idő karácsony tájékán? Nos, szenteste napján hajnalban 2, napközben 4 fok várható. Karácsony első napján hasonló időre számíthatunk, ekkor sem fog fagyni, a nappali maximum pedig 5 fok lesz. December 26-án még ennél is melegebb lesz, a nappali csúcs 7 fok körül várható és továbbra sem számíthatunk fagyra. A hónap végére valamelyest hidegebb lesz, szilveszterkor napközben 2 fok, míg éjszaka 4 fokos fagy várható, ám derült lesz az idő. 

Dráma Salzburgban

Egy férfi brutális módon, kilenc késszúrással végzett egy 42 éves férfivel, akit riválisának vélt: áldozata ugyanis annak a nőnek volt az élettársa, akiért a magyar gyilkos elborult elmével rajongott. A 34 éves magyar férfit Salzburgban 18 évre ítélték.

Fotó: Pexels.com

A szintén magyar születésű nővel egy magyar társkereső oldalon ismerkedett meg, amire a nő azért regisztrált, mert éppen szakított barátjával, a későbbi áldozattal. Ekkor ment el egyetlen randevújára a kétgyermekes magyar férfivel is, aminek a végén a nő udvariasan, de határozottan közölte: nem szeretne párkapcsolatot vele. A magyar férfi azonban betegesen rákattant a nőre és közölte, hogy nem fogadja el a nemleges válaszát. 

Már a neten keresztül belé szerettem. Ő volt az a nő, akire mindig is vágytam. Nagyon akartam ezt a kapcsolatot

 - mondta tárgyalásán is. Bár a nő ezután is többször kijelentette, hogy semmiképpen sem szeretne járni vele, a magyar férfi teljesen becsavarodott: telefonon és a közösségi oldalakon zaklatta vágyai tárgyát, miután pedig közösségi oldaláról is letiltotta őt, a telefont pedig nem vette fel, a férfi kamu profilokon keresztül írogatott neki és újabb számokról hívogatta. Az üzenetekben és a hívásokban hol könyörgött, hol pedig szidta az asszonyt.

Rejtélyes vírus terjed Budafokon?

Hányingerrel, szédüléssel, több napos fejfájással fordultak tömegével orvoshoz a Budafokon élő emberek. Mi történhetett? Valami rejtélyes vírus az oka a betegségeknek?

orvos doktor
Fotó: Pexels/Pixabay (Képünk illusztráció)

Az én kamasz fiammal néhány napja történt meg, hogy furcsán kezdte érezni magát. Szédült, majd szédüléses rohamai voltak. Később én is és a kolléganőm is hasonló tüneteket tapasztaltunk, de más bajunk nem volt. Nagyjából egy hétig tartott, elég kellemetlen volt

-  kezdte Éva, aki tapasztalatait meg is osztotta a helyi Facebook csoportban.

A megbetegedésekkel kapcsolatban megkérdeztük dr. Bense Tamás családorvost, aki a következőket javasolta azoknak, akik hasonló tüneteket észlelnek magukon: 

Az orvosi rendelők mostani forgalmának a nagy részét a vírusfertőzések teszik ki. Ez lehet influenzaszerű betegség, lehet koronavírus, lehet meghűléses eredetű betegség. Egy részük lázzal is járhat. Az orvos ilyenkor – ha van rá utaló jel – csinál egy koronavírus tesztet. Az esetek jelentős részében nincs szükség antibiotikumra

- mondta az orvos.

Kiderült, hogyan károsítják egészségünket az albán pékségek

Dr. Nagy Károly pék, belgyógyász, háziorvos és üzemorvos a Pénzcentrumnak elmondta, hogy az albán pékségek termékeiben élve marad az élesztő, ami a tápcsatornába jut, és ott erjesztve bontja az ottani táplálékot. Gáz képződik, feszül a has, a többi állagjavító pedig görcsöket okoz. Teljes cikkünket ebben a témában ITT találod.

Képünk illusztráció Fotó: pexels.com

Nagyon kedvezőtlen helyzetet jelent az, hogy itt vannak az albánok és piacot vesznek el a magyar sütőipari vállalkozásoktól

- mondta Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke.

Magyarországon az ötszázat is elérheti az albán, valójában koszovói albán pékségek száma. A vásárlók körében a rendkívüli népszerűséget az olcsóságukkal, a szokatlanul hosszú nyitva tartással és a szinte mindig meleg pékárukkal érték el.

 

 

 

 

origo.hu

Rácsok között ábrázolják Magyar Pétert és 4 évig börtönben ült anyósát - itt vannak a legújabb mémek!

origo.hu

Amerikai kiadhatja világháborús parancsot, egész Európát érinti

mindmegette.hu

Megint bezárnak a boltok vasárnap: sem a Lidlben, sem a Pennyben nem tudsz majd vásárolni

vg.hu

Óriási a baj az iváncsai akkugyárban: se megrendelés, se termelés az elektromos autóipar válsága miatt

ripost.hu

Feje tetejére áll a világ, de 4 csillagjegy számára fantasztikus időszak következik Európa főboszorkánya szerint

magyarnemzet.hu

Kiderült Koncz Zsuzsa titka, ezért lett ő „európai hazafi"

origo.hu

Magyar Péterék szerint agymosottak a magyarok

mindmegette.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Rácz Jenő, Rubint Réka is gratulált!

ripost.hu

Ezt a három csillagjegyet nagy szerencse éri, míg a Nap és az Uránusz együtt áll

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Slágergyanús cukkinirecept: tarol a scarpaccia

origo.hu

Ne maradjon le! Foglaljon most időpontot álmai nyaralására egy titkos horvát tengerparton! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter pont úgy fenyegetőzik és hisztizik a közéletben, ahogy régen az otthonában

INSIDER

Saját árfigyelőt kap az otthonfelújítási program - olcsóbb lesz a lakásfelújítás!

INSIDER

Magyar Péter őrjöngve, káromkodva támadt egy templomi menetre

INSIDER

Lesz reptéri gyorsvasút, mehet a magyar cseresznye Kínába - történelmi megállapodások

INSIDER

„Bízunk benne, hogy három év múlva a saját lábán ballaghat majd" – Óvodás lett az izomsorvadásos Ádin

INSIDER

Helyreigazítás a "Magyar Pétert már körbefonta a dollárbaloldal - Valótlant állítottunk Vona Gáborról" című cikkünk miatt

INSIDER

Nagy a riadalom: égre-földre keresik a gyönyörű 14 éves Amandát, aki otthonából tűnt el

INSIDER

Elkészült a MOL nagy beruházása, Orbán Viktor is beszédet mondott