Létrehozva: 2023.11.22.

Itt közlekednek majd mikulásvonatok az országban: mutatjuk a jegyárakat!

Az idei december is sok meglepetést tartogat a közösségi közlekedést kedvelőknek. Útnak indulnak többek között a fényvillamosok a fővárosban és több mikulásvonat is kigördül az ország számos pontján. Ez utóbbiakat listázzuk ezúttal!

Már lehet jegyet kapni a különböző mikulásvonatokra, amik az ország több részén, december 6. előtt és után is közlekednek majd, kisebb és nagyobb méretekben egyaránt. A Mikulás maga is felszáll egyikre-másikra és csomagokat is osztogat majd. Ennyibe kerül rájuk a jegy.

mikulásvonat, mikulás, Mikulás, Santa Claus, Télapó
Több mikulásvonat is kigördül az ország több pontján decemberben Fotó: NeydtStock / Shutterstock

A Mátrában három mikulásvonat is közlekedik majd decemberen

Idén decemberben Mátrafüredről, Felsőtárkányból és Szilvásváradról is indul mikulásvonat. Az Egererdő Zrt. által közzétett részletek szerint a felsőtárkányi tematikus ruhába öltöztetett vonat december másodikán és 3-án közlekedik majd, 10 és 13 órakor. Mint írják, az utasoknak érdemes almát, répát vinni, hogy az őzeket meg tudják ajándékozni a Varró-háznál. Regisztrálni a [email protected] email-címen, vagy a 30/45-66-265-ös telefonszámon lehet. A Szilvásváradról induló vonat is ezeken a napokon közlekedik majd, plusz 9-én és 10-én is! A mikulásvonat 9:30, 10:30, 11:30, 13:00 és 14:00 órakor fut majd ki az állomásról. Ezekre a járatokra nem szükséges regisztrálni. A mátrafüredi kisvonat december 9-én és 10-én indul majd 10 és 13 órakor. Erre a vonatra a 06-37-312-447-es telefonszámon lehet regisztrálni.

Lillafüredre is megy mikulásvonat

A Diósgyőri mikulásvonat Miskolc és Lillafüred között közlekedik majd november 30. és december 10. között. A félórás vonatút után mesejáték és Mikulás-csomagosztás várja a gyerekeket a Mesebirodalomban, akik még a Mikulással is találkozhatnak. Egy egyéni jegy ára, vonaton való érkezéssel, előadással és Mikulás ajándékkal 5900 Ft/gyermek. További részletek a mikulásvonat.hu-n olvashatók.

Fűtött koncertsátrak is lesznek

Egész napos vidám, ünnepi rendezvénnyel készül kicsiknek és nagyoknak a Vál-völgyi Kisvasút december 9-én és 10-én. Idén még nagyobb területen, fűtött koncertsátorral várják a családokat, és természetesen idén is felölti ünnepi ruháját a kisvasút, hiszen pompázó világítással lesz feldíszítve a mozdony és a vagonok, emellett rengeteg program vár a gyerekekre az utazás alatt és a felcsúti vasútállomáson kihelyezett, fűtött sátorban is-olvasható az esemény leírásában. A gyermek jegy ára 1500 Ft lesz, családi jegy pedig 7000 forinttól kapható.

Budapesten a Vasúttörténeti Parkban lehet felszállni a Mikulás Expresszre

A Vasúttörténeti Park december 2-án szombaton nyitja meg kapuit a Mikulás fogadására. Az Alma együttes koncerttel készül, lesz bűvész előadás, adventi kézműves foglalkozások, játékok és korlátlan kerti vasutazási lehetőség is! A mindenki által jól ismert program idén is a Nyugati pályaudvaron veszi kezdetét és onnan folytatódik a varázslatos utazás! December 2-án két alkalommal indul Mikulás Expressz, ami a karácsonyi birodalomba repíti az érdeklődőket. A jegyek ára felnőtteknek és gyermekeknek egységesen 9250 Ft/fő, ami tartalmazza az oda- és visszautat a Nyugati pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között, a szórakoztató színpadi és interaktív programokat, valamint a korlátlan kerti vasutazást, illetve gyermekek esetében az 1 darab mikulás csomagot. További információk itt olvashatók.

A Nagybörzsönyi Erdei Vasutat is meglátogatja a Mikulás

December 2-án és 3-án is meglátogatja kisvasutat a Mikulás mielőtt megkezdené világ körüli útját. Ebből az alkalomból napi 3-3 vonat fog közlekedni Nagybörzsöny és Kisirtás között. Mindegyik úton részt vesz a Mikulás, aki számos ajándékot fog kiosztani a jó gyermekeknek. A krampuszokkal is lesz lehetőség játszani és énekelni. Egy gyermekjegy ára 3.800 Ft, ami tartalmazza a mikuláscsomag árát is. További részletek itt érhetők el.

mikulásvonat, mikulás, Mikulás, Santa Claus, Télapó
A hegyekben és a fővárosban is találkozhatunk a Mikulással egy-egy feldíszített vonaton Fotó: Stephen Coburn / Shutterstock

Pálházán is útnak indul a Száncsengő Expressz

December 2-án, szombaton és 3-án, vasárnap is útnak indul majd a Pálházi Száncsengő Expressz! A Rostallói Ökotudatos Nevelési Központban pedig a Mikulással is találkozni lehet majd, aki csomaggal kedveskedik mindazoknak, akik le tudják küzdeni a Mikulás-kihívás akadályait. A program vonatozással együtt 3 óra, regisztrálni pedig november 27-ig lehet. A jegyár 4500 Ft/fő. További részletek a csodalatosmagyarorszag.hu-n olvashatók.

Királyrétre is ellátogat a Mikulás, méghozzá a Rénszarvas Expresszel

Az idei évben december 2-án, 3-án és 9-én is ellátogat Királyrétre a Mikulás és kedves, vidám segítői. Lesz zsákjában minden jó, mellyel az ide érkező gyerekeket szeretné meglepni. Királyréten forralt bor, meleg tea, palacsinta is kapható lesz, melyet akár a fűtött kocsiban is elfogyaszthatunk, és a gyerekeknek itt lesz lehetőségük rajzolni, színezni is. A teljes árú menetjegy 1700 forintba kerül, a gőzös nosztalgiajegy pedig 5000 forintba.

Ócsán csak egy napig jár majd a Mikulásvonat

December 6-án újra jegyet válthatunk a Mikulásvonatra Ócsán, ami az utcákat körbejárva, ünnepi fényben szállítja majd az utasait, 1000 Ft/fő áron.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szánalmasan sikertelen lett Magyar Péter akciója, alig néhány százan tüntikéztek

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

borsonline.hu

„A szívem szakad meg érte" – Két hónapja él az utcán a 13 éves Norbi, most összefogott érte Esztergom

hirtv.hu

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

ripost.hu

A legtöbben elbuknak ezen a KRESZ-teszten: te tudod a jó választ?

hirtv.hu

Jobbikos múltú háttéremberek segítik Magyar Pétert a szervezésben

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek új időszámítás veszi kezdetét az előre induló Merkúrral

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Íme, itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

INSIDER

Édesanyja fedte fel a gyerekgyilkos Katalin szörnyű titkát

INSIDER

Botrány Bécsben: hullarészeg magyar késelt az utcán, még a rendőröket sem kímélte

INSIDER

Ócsai horror: Elképesztő pofátlanság, mit kértek a patkány harapta kislány anyukájától az albérletért