INSIDER

Szerző Z. H.

Létrehozva: 2023.12.31.

Kisbabáját hátrahagyva tűnt el az anyuka Tápiószeléről, csodálatos ajándék várta a félárva kislányt a karácsonyfa alatt...

Olvasóink ezen a héten ezeket a cikkeket kedvelték leginkább, olvasottságban ezek lettek a toplistások.

Szörnyű dolog történt egy tápiószelei családban. December 23-án nyoma veszett Berta Brigitta Erikának. A 20 éves édesanya 165 cm magas, kb. 70 kg, hosszú barna hajú. Eltűnésekor sárga kabátot, fekete farmert és szürke pulcsit viselt. 

Brigitta fotója már napok óta kering az interneten, hátha látta valaki  Fotó: Facebook / Eltűnt Személyek Keresése E.Sz.K Hungary 

December 23-ai eltűnését be is jelentették a rendőrségen, a hatóságok pedig azóta is nagy erőkkel keresik. Több kutatócsoport is a család mellé állt, drónokkal segítve a keresést. Mindenki nagyon aggódik a fiatal édesanyáért: nem csak családja, de négy hónapos kisbabája is hazavárja Brigittát. 

Információink szerint a kisbaba jelenleg a nagymamánál tartózkodik édesapjával, vidéken, az eltűnés időpontja pedig különösen is megrázó, hiszen az édesanyának pont karácsony előtt veszett nyoma. Az ismerősök csak abban reménykednek, hogy nem esett bántódása Brigittának. A 20 éves édesanya legutóbbi Facebook-bejegyzései alatt is arról árulkodnak a kommentek, hogy rengeteg mindenkire számíthatott a bajban a tápiószelei fiatal. A Ripost megkereste a családot is, ám nem kívántak nyilatkozni az eltűnéssel kapcsolatban. 

Hamarosan kész a világrekordot döntő magyar függőhíd

Fantasztikus lesz Magyarország legújabb, csodás függőhídja. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor jövő tavasszal már bárki átsétált a Nemzeti Összetartozás hídján és onnan csodálhatja ahogy Zemplén elterül a lábai előtt. 

A hídról bármely évszakban csodálatos panorámában gyönyörködhetünk majd Fotó: Zemplén TV

A híd munkálatai előrehaladott állapotban vannak, napokon belül elkészül a járófelülete. Az építményre már rákerültek több száz méter hosszan az úgynevezett TREP-rácsok, ezeket később majd üvegelemek egészítik ki, ami további élményt jelent majd a magasban. Már csak az a szakasz hiányzik, ami a legmagasabban húzódik, 82 méterre a tenger szintjétől. A híd a Május patak fölött húzódik és a Szár-hegyet köti össze a Várheggyel. Az építmény elég széles lesz ahhoz, hogy kétirányú közlekedés is megvalósulhat majd rajta, így a turisták, a kirándulók kényelmesen fotózhatnak, filmezhetnek, nézelődhetnek arról. A Nemzeti Összetartozásról elnevezett építmény 700 méter hosszú és 80 méter magasan húzódik, ezzel pedig világrekordernek számít. 

Félárva kislány kapja a mesterhegedűt

Egy salgótarjáni kislány nemrég vesztette el édesapját, édesanyja egyedül neveli egy albérletben, nehéz körülmények között. A kislány azonban kiemelkedően tehetséges, ügyesen játszik hegedűn, így zenetanára ajánlására ő kaphatja meg azt a mesterhegedűt, amit egy jótevő ajánlott fel az interneten. 

Ezt a mesterhegedűt kapja a kislány karácsonyi ajándékként Fotó: olvasói

Csaba kétezer jelentkezőből választotta ki a salgótarjáni kislányt. A férfi a Ripostnak elmondta, hogy a gyermek zenetanárnője, Tajti Veronika hívta fel a figyelmét a salgótarjáni kislányra, aki nemrég vesztette el édesapját, ráadásul végig is nézte a tragédiát. 

A tanárnője szerint nagyon tehetséges a kislány, de édesanyjával egy albérletben élnek, nehéz körülmények között. Rengeteg nehézsorsú gyermek és szülő keresett meg, kétezer jelentkező közül választottam végül őt a hegedű új tulajdonosának

– mesélte Csaba, aki izgatottan csomagolta be a hangszert és postázta a Nógrád vármegyei megyeszékhelyre. 

„Már felvettem a kapcsolatot a családdal, az édesanya el is érzékenyült a telefonban, amikor beszéltem vele. A kislánnyal is beszéltem messengeren és nagyon boldog, örül a hangszernek" – tette hozzá a jótevő, aki már nem először adományoz hangszert. A mesterhegedű értéke 400 ezer forint.

Szívszaggató üzenetet küldött elrabolt nővérének Rebeka

Chantal Ildikót 11 éve rabolta el magyar anyukája olasz édesapjától. A férfi nem adja fel a reményt, hogy megtalálja a gyermeket. A most nyolcéves húga megható üzenetet küldött soha nem látott nővérének.

Rebecca és Chantal még sosem találkoztak, de apjuk elmondása alapján a két lány nagyon hasonlít egymásra   Fotó: Bors

Mint arról a Ripost már többször is írt, a férfi boldogan élt magyar párjával és kislányával Padovában, amikor egyik nap Ildikó hazalátogatott szüleihez Mezőtúrra. Andrea itt még semmire nem gyanakodott, így nem csoda, hogy valósággal mellbe vágta az üzenet, amit ezután Klauiától kapott: az asszony ugyanis SMS-ben közölte a férfivel, hogy soha többé nem tér vissza hozzá és közös lányukat is magával viszi. 

Ezután Andrea minden követ megmozgatott, hogy visszakapja lányát: milliós nyomravezetői díjat tűzött ki; a pápával és a magyar kormány tagjaival is beszélt; többször járt Magyarországon, Klaudia ellen pedig több pert is megnyert, az asszonyt Olaszországban még el is ítélték. Ez viszont semmit nem változtatott a szomorú tényeken: Klaudiának és a most 12 éves Chantalnak azóta sem találja nyomát. 

Az összetört édesapa azonban egy pillanatra sem hagyott fel a reménykedéssel, hogy egy nap magához ölelheti a már kiskamasz Chantalt. 

"Esélye sem volt a lányomnak a túlélésre"

Egy iszonyú balesetben életét vesztette egy 24 éves nő, Sujbert Melánia. Ahogyan arról többször is beszámoltunk, a betegeskedő Meli csupán barátnőjével ugrott el a lakásuktól alig másfél kilométerre lévő pizzériába, de mivel nem érezte jól magát, hamar haza akart jutni. 

Margit nem adja fel, a végsőkig harcol tragikus sorsú lánya igazáért Fotó: Olvasói

Az egyik tűzoltó azonban rátalált a haldokló Melire, akit ezután a mentősök próbáltak újraéleszteni, de már nem lehetett megmenteni. A gyászoló édesanya azóta is harcol lánya igazáért. Most a Ripostnak elmondta: újabb csatát nyert, ugyanis megkapta a mentőszolgálat jelentését, melyen a férfiak kijelentik: nincs sérültje a balesetnek.

Megvan a mentőszolgálat jelentése, amint a mentésirányítónak mondják, hogy vaddisznóval ütköztek, és anyagi kár történt, de személyi sérülés nem. Ez a legfontosabb, mert ez bizonyítja, hogy az esélyt sem adták meg a kislányomnak, hogy túlélje a balesetet

 - mondta könnyes szemmel Sujbertné Margit. Az édesanya arra is gyanakszik, hogy lányát kivették a kocsiból, és úgy helyezték a bokor alá.

Magzatpózban találtak rá az én kicsikémre. Ilyen becsapódásnál ilyen pózban nem esik oda senki

- magyarázta az asszony. Azt is elárulta, hogy a vadászokkal is felvette a kapcsolatot, akik megerősítették: a térségben nincsen vaddisznó.

Megküldték a választ, mely szerint a környéken nincsen sem vadtevékenység, sem vadászat, sem vaddisznó. A lányom egy ártatlan áldozati bárány, a semmiért kellett meghalnia. Ez nem közlekedési baleset, ez nem diszkóbaleset, ez szándékosság volt. Ő jóhiszeműen ült a kocsiba, egy száguldó ketrecbe

 - szögezte le sírva az összetört édesanya. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Katasztrófával fenyegeti a NATO-t Oroszország

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

magyarnemzet.hu

Jürgen Klopp és Mohamed Szalah összeveszett, az edző rossz hírt közölt

ripost.hu

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

mandiner.hu

Táppénz: könnyen kiderülhet a csalás, ha gyanút fog a munkáltató

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Íme, itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

INSIDER

Édesanyja fedte fel a gyerekgyilkos Katalin szörnyű titkát

INSIDER

Botrány Bécsben: hullarészeg magyar késelt az utcán, még a rendőröket sem kímélte

INSIDER

Ócsai horror: Elképesztő pofátlanság, mit kértek a patkány harapta kislány anyukájától az albérletért