Létrehozva: 2022.12.29.

Az év 16 legszomorúbb pillanata: őket gyászoltuk meg idén

Sajnos idén sem volt hiány tragédiákból.

Szerző LA

2022-ben a boldog pillanatok mellett is akadtak szomorú napok, sok embert elvesztettünk, akiket a mai napig gyászolunk. Összeállításunkban összeszedtük az év legszomorúbb haláleseteit.

1. Csollány Szilveszter

Csollány Szilveszter magyar olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász 2022. január 24-én elvesztette a küzdelmet a koronavírus ellen. Az egész országot sokkolta a hír, a legendát egy emberként gyászolta hazánk. 

Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

2. A háborúban elhunyt hős, magyar katona

A februárban kezdődött ukrán-orosz háborúban az elsők között vesztette életét egy magyar felmenőkkel is rendelkező kárpátaljai katona. Kis Sándor tengerész akkor is éppen szolgálatot teljesített, amikor rakétatámadás érte a hajóját Ocsakovnál. A becsapódás előtt néhány perccel még felhívta szeretett feleségét, és arra biztatta, hogy a két gyermekükkel, Györggyel és Vaszilijjel menjenek biztonságos helyre. Sándor még 18 éves korában, 2012-ben vonult be katonának. Az ungvári temetésen a rokonai, barátai, katonatársai és a városvezetés is jelen volt. Úgynevezett posztumusz harmadik fokozatú bátorságért kitüntetést kapott, a családjának pedig a hadsereg búcsúlevelét is átadták.

Fotó: Bors

3. Mede Márton, a búvár

A tapasztalt kutatóbúvár, Mede Márton április 3-án hajtott végre felderítő merülést, amikor ráomlott az agyagos födémzet. Sokáig keresték, de már csak a holttestét találták meg a jósvafői Kossuth-barlangban.

4. New York-ban meggyilkolt Orsolya

A balassagyarmati születésű, 51 éves G. Orsolyát április 16-án gyilkolták meg. Holttestét kutyasétáltatás közben találták meg egy sporttáskában. A rendőrség gyorsan elfogta a 44 éves David Bonolát, aki Orsolya szeretője és gyilkosa volt. Az édesanyát a ház pincéjében ölte meg, 58 késszúrással kivégezte a nőt, majd kilométerekre az otthonától megszabadult tőle.

5. Cristiano Ronaldo kisfia

Április 18-án tudatta a hírt Cristiano Ronaldo, hogy szörnyű napokat él át Georgina Rodriguezzel, ugyanis az újszülött kisfiát gyászolják. A portugál focista és szerelme tavaly ősszel jelentette be, ikreket várnak. Kisfiuk a szülés után elhunyt. 

„Szomorúan jelentjük be, hogy a kisfiunk elhunyt. Ez a legfájóbb, amit egy szülő átélhet. Egyedül a kislányunk születése adhat most számunkra reményt és boldogságot. Köszönünk mindent a doktoroknak és a nővéreknek, akik mindent megtettek" - fogalmazott közösségi oldalán.

6. Berki Krisztián

Május 6-án érkezett a megrázó hír, hogy 41 éves korában elhunyt Berki Krisztián. Az egykori Fradi-vezér holttestére kislánya, a kilencéves Natasa talált rá a híresség IX. kerületi lakásának erkélyén. Halála összetörte a családját, mindenki őt gyászolta.

Fotó: Végh István / Bors

7. Családi tragédia Aszódon

Borzalmas családi tragédia történt Aszódon 2022. május 20-áról 21-ére virradóra. Egy férfi álmukban megölte a nála látogatáson lévő lányait, a 14 éves Tímeát és 16 éves nővérét, Júliát. Majd mindezek után a Heves megyei Adács település közelében, egy arra haladó mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg, életveszélyes állapotban szállították kórházba.

8. Haumann Péter

Nyolcvanegy éves korában elhunyt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a nemzet színésze - tudatta a család május 28-án. Haumann Péter méltósággal viselt, hosszú betegség után hunyt el.

9. VV Krisztián

Nyolc évvel ezelőtt ismerte meg az ország Bata Krisztiánt, azaz VV Krisztiánt, a kölyökképű vidéki fiút. Krisztián május 31-én tragikus hirtelenséggel meghalt. A 29 éves exvillalakó egy osztrák településen, Unterpremstättenben lett öngyilkos, ahol a halála előtt három évig élt.

10. Buszban felejtett Inez

Június elején a 4 éves Inez nyolc órát töltött a csaknem 50 fokosra felhevült óvodabuszban, ahol teljesen kiszáradt, életveszélyes állapotba került Tomajmonostorán. Miután órákkal később megtalálták, azonnal kórházba szállították, de a szervezete napokkal később feladta a küzdelmet. A család összetört a tragédia miatt, a buszsofőrt pszichiátrián kezelték.

11. Medencébe fulladt kislány

 Június közepén a pilisi orvosi rendelőhöz riasztották a mentőket egy 2 éves kislányhoz, aki a család udvarán beleesett a medencébe. Mentőhelikopter is jött a helyszínre, de a gyerek életét már nem lehetett megmenteni. A szülők éppen a ház felújításán dolgoztak, néhány percre magára hagyva a gyermeküket, amikor megtörtént a végzetes tragédia.

12. II. Erzsébet királynő

Szeptember 19-én vettek végső búcsút II. Erzsébet királynőtől, aki szeptember 8-án hunyt el. Először a Westminster-apátságba vittek hétfőn az első gyászszertartásra, ezután a koporsó gyászmenettel innen elindult a Wellington Archba, ahol átrakták az állami halottaskocsira, és Windsorba vitték. Ott délután a Szent György-kápolnában egy újabb gyászszertartás keretében búcsúztak II. Erzsébettől, ahogy korábban Fülöp hercegtől is. Ez volt a temetés utolsó nyilvános része, ugyanis este a család még egy búcsúztatást tartott. Itt már csak a legszűkebb családi kör vett részt, s II. Erzsébetet a férje, a tavaly elhunyt Fülöp herceg mellé temették el, közel a húga és a szülei sírhelyéhez. A világtörténelem második leghosszabb ideig regnáló uralkodóját a világ minden országában gyászolták.

13. Bajnoki mérkőzés közben lett rosszul Patrik

A 15 éves Patrik Budapestre, a Vasgolyó utcai sportcentrumba járt focizni. Szeptember 28-án este csapatával idegenben játszottak, amikor hirtelen rosszul lett. Mindössze néhány párt telt el a második félidőből, amikor Patrik váratlanul összeesett. A fiatal játékos halálát hirtelen szívmegállás okozhatta. Barátai kezdték meg az újraélesztést, amit a mentők hosszú percekig folytattak. A legközelebbi szívcentrumba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. A fiú nem volt beteg, halála a családot és a csapatot is sokkolta.

14. A pozsonyi tragédia magyar áldozata

Csak pár napig örvendhetett az egyetemi életnek a Szlovák Műszaki Egyetem friss hallgatója, a 19 éves ipolybalogi Richárd, aki négy másik fiatal egyetemistával együtt meghalt a pozsonyi Zoch utcai megállónál történt gázolásban, amikor egy autó hajtott a buszmegállóba október 3-ra virradóra. A többiekkel együtt Richárd arra várt, hogy egy eljusson a kollégiumba, ahol lakott volna. Erre sajnos már nem került sor. Ricsit, aki novemberben töltötte volna be 20. életévét.

15. Mészöly Kálmán

November 21-én elhunyt Mészöly Kálmán korábbi kiváló labdarúgó, edző, szövetségi kapitány. A Vasas legendája évek óta súlyos betegséggel küzdött.

16. Zámbó Anna néni

A Zámbó testvérek édesanyja hosszú, tartalmas és nehéz életet élt. Az asszony 2001 január másodikán elvesztette imádott fiát Zámbó Jimmyt, akit élete utolsó percéig gyászolt. Anna néni szerető családja óvó, féltő ölelésében élt a tragédia óta, de a sors sorra mérte rá a csapásokat. Élete utolsó éveiben nagyon sokszor került kórházba, miközben aggódnia kellett legidősebb gyermekéért, Zámbó Györgyért is, aki kétszer is kórházba került, miután agyvérzést kapott. A 96 éves korában elhunyt Anna néni hihetetlenül erős asszony volt, rengetegszer felépült. Végül november 29-én, otthonában lett rosszul kedd este. Mentő érkezett a zuglói házhoz és kórházba szállították. Az idős asszony életét azonban szerdán már nem tudták megmenteni.

 

Szerző LA

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kísérteties alak jelent meg a Hold mögött

origo.hu

Kegyetlen embervadászat zajlik Kárpátalján

borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

hirtv.hu

A baloldal intézetei össze-vissza mérnek

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Rendkívüli esemény kezdődik ma Budapesten, Orbán Viktor is felszólal

INSIDER

Megható: Közterület fogja viselni a 21 éves elhunyt hős rendőr nevét

INSIDER

Megdöbbentő: fiatalok karamboloztak Salgótarjánban, itt állt meg az autójuk – Fotók

INSIDER

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással