Létrehozva: 2021.03.22.

Koronavírus: már 1 millió 590 ezer a beoltottak száma!

Folyamatosan zajlik az oltás, és érkeznek a vakcinaszállítmányok Magyarországra. Már több mint másfél millió embert oltottak be.

A hétfő reggeli adatok szerint már 1 589 601 embert oltottak be Magyarországon a koronavírus elleni vakcinák valamelyikével. Közülük 479 389 fő már a második oltását is megkapta.

Nyíregyháza, 2021. március 21.
Póka István nõgyógyász fõorvos beolt egy nõt a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina elsõ adagjával a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. március 21-én. 45072
MTI/Balázs Attila

A koronavírus harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a kormány mától újabb egy héttel meghosszabbította a jelenlegi korlátozásokat.

Az oltási rendben az egészségügyi dolgozók az elsők, az ő kampányszerű oltásuk lezárult, de a második körös oltások folytatódnak és természetesen azokat az egészségügyben dolgozókat is még beoltják, akik most jelentkeznek oltásért a kórházi oltópontokon.

Második körben az idősotthonok és a bentlakásos szociális intézmények oltását végezték el. Eddig összesen 84 ezren éltek az oltás lehetőségével, többségük már a második oltását is megkapta. Azok az idősek vagy szociális dolgozók, akik eddig nem éltek az oltás lehetőségével, de meggondolják magukat az intézmény vezetésénél jelezhetik e szándékukat. Azokba az intézményekbe, ahol a járványügyi helyzet eddig nem tette lehetővé az oltást, az oltócsapatok visszatérnek.

Harmadik körben, február első hetén elkezdődött a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása kórházi oltópontok és a háziorvosoknál. Eddig 1,7 millió 60 év feletti idős ember regisztrált, és a regisztrált idősek több mint fele már megkapta az oltást a háziorvosnál vagy kórházi oltóponton.

Ugyanakkor a regisztrált idősek nagy száma miatt e célcsoport oltása heteket vesz igénybe, minden regisztrált idős sorra fog kerülni.

Az operatív törzs eddig is azt kérte és most is azt kéri a háziorvosoktól, hogy a rendelkezésre álló vakcinákkal a praxisukban a még be nem oltott regisztrált idősek oltását végezzék és a legidősebbektől haladjanak kor szerint lefelé. Az oltás történhet a háziorvosi rendelőben, kórházi oltóponton vagy az idős ember otthonában is.

Negyedik körben, február 11-én megkezdődött a 60 év alatti krónikus betegek oltása is. Erre eddig az AstraZeneca-vakcinát használták, mert az eddigi előírások szerint csak 18-59 év közöttieket lehetett vele oltani. Március második hetétől az AstraZenecát már a 60 év felettiek oltására is használják.

Ötödik körben megkezdődött a védekezésben részt vevő rendőrök, rendvédelmi dolgozók és katonák oltása is. Erre azért van szükség, hogy a járvány elleni egészségügyi és rendvédelmi védekezés, az ország közbiztonsága és határvédelme továbbra is zavartalan legyen.

A kormány kéri az oltandókat, hogy akár a háziorvosi rendelőben, akár kórházi oltóponton történik az oltás, az előre egyeztetett időpontra pontosan érkezzenek, hogy a csoportosulást, a tumultust elkerüljék!

A járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat. A harmadik hullám kezdete óta újabb egymillióval nőtt a regisztráltak száma, de még így is sokan vannak, akik nem jelentkeztek. Az időseket különösen kérik, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon! A védőoltás életet ment.

origo.hu

Mindenki erre várt, megszólalt a szlovák rendőrfőnök

ripost.hu

Kőkemény teszt: csak a magas IQ-val rendelkezők képesek megoldani ezt

vg.hu

Elképesztő ára van annak a bornak, amit Orbán Viktor adott a kínai elnöknek

ripost.hu

Itt a vége, III. Károly váratlan lépésre szánta el magát

ripost.hu

Újabb részletek a Magyar Péterhez köthető 8 milliárdos pilótajátékról

astronet.hu

Ikrek hava: 1 éves születésnapi horoszkóp az Ikrek jegyűeknek

ripost.hu

Alaposan megváltozott a helyzete, kitálalt Szoboszlai Dominikról a kapitány

ripost.hu

Megint nagyot fog esni a benzin ára, itt vannak a részletek

ripost.hu

"Mennem kell" - családja jelentette be a tragikus hírt, elhunyt a magyar újságíró

ripost.hu

Átveszik az irányítást az égiek, 3 csillagjegy élete fenekestül felfordul!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Újabb részletek a Magyar Péterhez köthető 8 milliárdos pilótajátékról

INSIDER

Magyar Péter pont úgy fenyegetőzik és hisztizik a közéletben, ahogy régen az otthonában

INSIDER

Saját árfigyelőt kap az otthonfelújítási program - olcsóbb lesz a lakásfelújítás!

INSIDER

Magyar Péter őrjöngve, káromkodva támadt egy templomi menetre

INSIDER

Rejtélyes emberi csontokat találhattak: játszótéren hevertek a maradványok Tiszaföldváron

INSIDER

"Hallottam mind az öt lövést!" – Nyitrabánya lakosai a merénylet óta sokkos állapotban vannak

INSIDER

"Nem tudom, hogy lehet ezt ép ésszel kibírni" - senki nem érti, miért végzett a gyermekével Veronika

INSIDER

Elképesztő: vasúti átjáróban állított életveszélyes csapdát az autósoknak egy férfi Tiszafüreden