Létrehozva: 2017.07.08.

Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb helye!

Jó hír, hogy a világ terrortámadásai, robbantásai és egyéb szörnyûségei ellenére Magyarország biztonságban érezheti magát. Egy nemzetközi szervezet országrangsora, vagyis a Global Peace Index szerint 163 országból a 15. helyen állunk, vagyis miénk az egyik legbiztonságosabb állam a világon.

Olyan országokat utasítottunk magunk mögé, mint Németország, Finnország vagy Svédország, nem is beszélve arról, hogy például az Egyesült Államok csupán a 114. helyen áll… A tavalyihoz képest 5 helyet előrébb is léptünk. De nem csodálkozhatunk ezen, olvasva a nyugat-európai sajtó híreit. Egyre több olyan bűncselekményre derül fény, amelyet bevándorlók követtek el, és Nyugat-Európa sok helyén ma már egyáltalán nem természetes, hogy egy miniszoknyás lány órákat sétálgathat úgy, hogy ne bántsák… A rangsorolásba nemcsak a háborús konfliktusok, és a terrorizmus lehetősége számított bele, hanem az emberek szubjektív biztonságérzete is, vagyis az, hogy  mennyire érzik magukat biztonságban a bűnözőktől, mennyi az  erőszakos bűncselekmény, a nemi erőszak és az országon belüli erőszakos tüntetés. A felmérésre a kormány is reagált:

Orbán Viktor miniszterelnök azt az elvárást fogalmazta meg, hogy Magyarország kerüljön a világ 10 legbiztonságosabb országa közé –

közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint a kabinet teljesítette az állampolgárok megvédésére vonatkozó programját, az elkövetett bűncselekmények száma jelentősen visszaesett.

Itt a világsztárok is biztonságban érzik magukat

Nem ok nélkül jönnek filmezni világsztárok Magyarországra, ahol nyugodtan vásárolgathatnak, ebédelhetnek vagy mehetnek be egy moziba. A napokban például Ashton Kutchert kapták el a rajongók Budapesten, felesége, Mila Kunis ugyanis nálunk forgat, és őszig Budán laknak majd. Tom Hanks tavaly megdöbbent, milyen biztonságos Magyarország:

"Amikor a hajnalig tartó forgatás után autóval vittek a szállodámba, megdöbbenve láttam, hogy fiatal lányok kerékpároznak az utcán, vagy karonfogva sétálnak, kacarásznak, beszélgetnek. Ilyen nincs sehol a világon" – mondta. Tavaly ősszel Harrison Ford is itt forgatott, és annyira komfortosan érezte magát nálunk, hogy többször is betért egy 5. kerületi kerékpárboltba, amitől hangos volt a sajtó.

Nyugodtan járhatunk koncertekre, szórakozóhelyekre

A magyar fesztiválok, beleértve a most zajló Balaton SOUND-ot vagy a hamarosan kezdődő Szigetet, a legbiztonságosabbak közé tartoznak a világon – és ezt nagyra kell értékelnünk a 2015-ben történt véres párizsi terrortámadás, vagy az idén májusi manchesteri Ariana Grande-koncert után történt brutális merénylet után. Például sok Manchesterben élő magyar az Ariana Grande-koncert után hetekig nem mert zsúfolt helyekre menni.

Nálunk nem bántják a nőket az utcán

Magyarországon a nők nyugodtan sétálgathatnak lenge öltözékben is az utcán, nem zaklatják őket úgy, mint például Németországban, ahol a hírhedt kölni szilveszteren arab fiatalok nők százait inzultálták. De ebből a szempontból egyre kevésbé számít biztonságosnak akár Svédország, akár Ausztria vagy Franciaország, nem kis részben a rengeteg muszlim bevándorló miatt. Korábbi adatok szerint kiugróan magas a nők elleni erőszak aránya a skandináv országokban és Hollandiában, a legalacsonyabb Ausztriában, Cipruson és Horvátországban, de hazánk is jóval az átlag alatt van.

Nem lövöldöznek az utcákon, kevés az utcai rablás

Magyarország kifejezetten biztonságosnak számít az utcai erőszak szempontjából – szemben egy sor nyugat-európai országgal, nem is beszélve az Egyesült Államokról, ahol mindennaposak az utcai lövöldözések, a chicagói hosszú hétvégén például 101 embert lőttek le július elején. De beszélhetnénk itt a kedvelt turistacélpont Mexikóról is, ahol a napokban legkevesebb 26-an haltak meg egy lövöldözésben.

Nincsenek utcai robbantások, merényletek

Magyarországon még nem volt durva terrormerénylet – és itt elkezdhetnénk sorolni a nyugat-európai ellenpéldákat, a brüsszeli metró- és repülőtéri robbantástól, a berlini karácsonyi vásáron,vagy a nizzai sétány elleni kamionos merényleten át, a londoni gázolásos és késes merényletekig – a sor sajnos a végtelenségig folytatható…

Nem kell a migránsoktól tartanunk

Magyarországon határrendészek százai őrzik országunkat. Sokáig bírálták a kormány álláspontját a biztonsági kerítés és a migránspolitika miatt, kaptak hideget-meleget az európai sajtóban is, amiért kiálltak amellett, hogy ne engedjük be a bevándorlókat. A kormánypárt nem engedett a politikai nyomásnak, és kerítést húzott a határon – ma pedig mintha már Nyugat-Európa is kezdene rádöbbenni, milyen súlyos probléma a migránskérdés.

További részleteket a szombati %Ripost% napilapban közlünk!

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb felkavaró részletek a bőnyi iskolában történt késelésről

origo.hu

Újabb drámai lépés a világháború felé - Ezt követeli Macron

metropol.hu

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

vg.hu

Kirántották a talajt az arany alól a befektetők, mélyrepülésben a nemesfém árfolyama

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

mandiner.hu

Megvan Magyar Péter pártjának első fővárosi jelöltje, Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes egyből reagált

origo.hu

Borzalmas gyerekbántalmazás Érden: fejbe dobott egy kisfiút a nevelő

mindmegette.hu

A 13 leggyorsabb ebédrecept hétvégére, hogy ne strázsálj a konyhában

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: Majdnem világrekord-mértékű államháztartási hiány alakult ki Katona Tamás pénzügyi államtitkársága alatt

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

Ez kínos, valami nagyon nem stimmel Berki Mazsi szerelmes fotóján

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Hányingerkeltő: A Nébih azonnal bezárta a II. kerületi éttermet, olyan meghökkentő állapotok uralkodtak – Videó

INSIDER

Trükköznek a magyar eperrel az árusok - Ne hagyd magad átverni!

INSIDER

Orbán Viktor: A magyar baloldal háborúpárti, a kormány a béke oldalán áll

INSIDER

Kókler áldozata lett Nikolett, még a gatyája is ráment a csaló szerelőre