3 éve

Titkos óvodát működtetnek Pesten a szcientológusok

A Ripost leleplezte! Az érdeklõdõk elõl eltitkolják, hogy valós céljuk a szcientológiai agymosás, a szülõknek azt hazudják, hogy ez egy Montessori óvoda, ami a híres nemzetközi pedagógia módszer szerint mûködik. Profi titkosszolgálati módszerekkel igyekeznek elfedni a lényeget, miközben a vallásalapító szélhámos, a hírhedt L. Ron Hubbard tanaival mérgezik a 3 és 6 év közötti, mit sem sejtõ gyerekeket.

Csak hosszú búvárkodás, a cégiratok átböngészése után jöttünk rá arra, hogy mi az igazság, mit rejt a budapesti szcientológus óvodát rejtő „Pillantó Kutya” fedőnév.

Az első fülest egy szülőtől kaptuk, aki rádöbbent arra, hogy mivel is mérgezik a gyerekét…

Pillantó Kutya?

Aki gyanútlanul idetéved, aligha veszi észre a lényeget. Az óvoda neve Pillantó Kutya Alapítványi Óvoda.  Budapesten a XVI. kerület Pálya utca 83. alatt üzemelteti a rosszhírű egyház, amely nálunk nem kaphatta meg a hivatalos egyházi státuszt.

Ha felhívja őket egy érdeklődő szülő, persze gondosan eltitkolják a lényeget. Amikor bejelentkeztünk, azt állították, hogy ez egy Montessori óvoda. Hogy becsapják a gyanútlan szülőket, az óvoda honlapjára ravasz módon még egy, a Montessori óvodákra mutató linket is betettek. Persze semmi közük nincs ehhez a módszerhez: utánanéztünk, nyomuk sincs a magyarországi Montessori óvodák hivatalos listáján!

Hogy még nagyobb legyen a köd, ezt írják saját magukról: „Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek ismerjék hagyományainkat, magyarságunk értékeit, az egészséges életmódot, valamint az általános erkölcsi értékeket.”

Út a boldogsághoz?

Az óvoda honlapját végigböngészve sem találhatunk semmiféle utalást a szcientológiára. Egy helyen ugyan megemlítik, hogy az Út a boldogsághoz könyvecskét tanulmányozzák náluk az apróságok - ezt a szektaalapító Hubbard írta -, de tovább kattintva már nem utal semmi arra, hogy az egész agymosó intézményt a hírhedt szcientológusok működtetik.

Csak a cégiratok gondos tanulmányozása révén deríthető ki az igazság. A Pillantó Kutya Alapítványi Óvodát a Tudomány-Kaptár közhasznú alapítvány üzemelteti, aminek Venesz Piroska a vezetője. Ám ugyancsak itt, az óvoda épületében, a 16. kerület Pálya utca 83-ban van a székhelye a híres-hírhedt szcientológia központnak, a HCA Hubbard College of Administration Közép-Európa Oktatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságnak is, sőt, a Vida Sana Bt-nek is. Utóbbiban szintén Venesz Piroska a beltag, kültag pedig az a Morgades Torres Sandra, aki Facebook-adatlapja szerint nemrég még a Szcientológia Egyház Budapest kommunikációs igazgatója volt.

Nem véletlenül kreáltak óvodát

A szcientológusok stratégiájának évtizedek óta tudatos célja a minél fiatalabbak behálózása. Hosszú évek óta próbálkoznak különböző kamu célok, álságos jelszavak mögé bújni, hogy bejussanak már az általános  iskolákba is. A legtöbb magyar iskolát fenntartó Klebelsberg Központ évek óta küzd ellenük, több figyelmeztető körlevelet is kiadtak már a szcientológusokkal kapcsolatban.

"Drogmaraton", „Narconon Motoros Túra”: ezek mind-mind fedőakciók. A lényegük, hogy különféle ürügyekkel a szcientológusok évek óta járják országszerte az iskolákat, hogy a drogprevenció álcája mögé bújva terjesszék a gyerekek között a propagandát.

A XVI. kerületi óvodában működő Hubbard College vendégkönyvében megtaláltuk  az iskolákat behálózni próbáló Narconon túrák vezető aktivistájának, Homolya Péternek  a bejegyzését.

"Itt igazán sokat tanulhat, fantasztikus! Inspiráló" – írta lelkendezve.

Ráadásul nem a XVI. kerületi Pillantó Kutya óvoda lehet az egyetlen gondosan titkolt szcientológiai óvoda Magyarországon.  Tavaly ősszel a híradó.hu leplezte le, hogy Zuglóban a Napsugár óvoda vezetője is „szakképzett” szcientológus. 2011-ben az Index írta meg, hogy egy szegedi óvodát hálóztak be a zavaros tanok terjesztői.

Az óvoda csak álcája a törvénytelenül működő központnak

Vajon miért egy óvodába jegyeztetik be a szcientológusok a hírhedt Hubbard College-t, amit akár az ijesztő szekta titkos egyetemének is nevezhetnénk? Nos, a válasz egyszerű.  A Váci úti, milliárdokba került központjuk minden jogszabályt megsértve törvénytelenül működik! Nincs rá még használatbavételi engedélyük sem. Aki oda belép, a legelemibb jogszabályokat, balesetvédelmi intézkedéseket szegi meg, hiszen egy használatbavételi engedély nélküli épületben tevékenykedik, szembeszállva a magyar törvényekkel.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!