Létrehozva: 2023.06.26.

Isteni finom a levendulás keksz, mutatjuk a receptet

Isteni ez a házi ropogtatni való keksz! Omlik a szádban, és tea mellé fantasztikus választás! Íme, a receptje!

Szerző Sors Edina

A levendula nemcsak a szekrénybe való, ezt azért mindenki tudja. Limonádé és lekvár ízesítéséhez is kitűnő, de mi most a kekszbe raktuk bele. Ízletes, és gusztusos , gyorsan elkészíthető, és ha van otthon mintázód, akkor még csodaszépen is mutat majd az asztalon. Tea és kávé mellé nagyon jó választás. Ilyen finomat még nem ettél! Mutatjuk a receptet.

Lavender,Cookies
Fotó: Edith Frincu / shutterstock

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg mandulaliszt vagy őrölt mandula
  • csipet só
  • 70 porcukor
  • 20 dkg hideg vaj
  • 1 db zöldcitrom vagy 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 tk. szárított levendulavirág

 

Így készítsd el:

  1. A lisztet, a mandulalisztet, a sót, a porcukrot, a levendulát és a vajat robotgéppel dolgozd össze, majd a tojást is keverd hozzá.
  2. Tedd a tésztát fóliába, és pihentesd pár órán keresztül. Hűtőben két napig is tarthatod, eláll. 
Fotó: Ripost

3. A tésztát belisztezett felületen 2 mm vastagra nyújts ki. Derelye vágóval vágd fel, vagy apró pohárral keksz formává alakíthatod. Ha van mintázód, azt még előtte használhatod. 

4. Tepsibe tegyél sütőpapírt, és sorakoztasd rá a kekszeket. 180 C fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt halvány sárgára sülnek.

Ha kihűlt a levendulás keksz, teához, kávéhoz isteni finom lesz. 

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek