RETRO RÁDIÓ

Isteni finom a levendulás keksz, mutatjuk a receptet

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 06. 26. 10:00

Isteni ez a házi ropogtatni való keksz! Omlik a szádban, és tea mellé fantasztikus választás! Íme, a receptje!

A levendula nemcsak a szekrénybe való, ezt azért mindenki tudja. Limonádé és lekvár ízesítéséhez is kitűnő, de mi most a kekszbe raktuk bele. Ízletes, és gusztusos , gyorsan elkészíthető, és ha van otthon mintázód, akkor még csodaszépen is mutat majd az asztalon. Tea és kávé mellé nagyon jó választás. Ilyen finomat még nem ettél! Mutatjuk a receptet.

Lavender,Cookies
Fotó: Edith Frincu / shutterstock

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg mandulaliszt vagy őrölt mandula
  • csipet só
  • 70 porcukor
  • 20 dkg hideg vaj
  • 1 db zöldcitrom vagy 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 tk. szárított levendulavirág

 

Így készítsd el:

  1. A lisztet, a mandulalisztet, a sót, a porcukrot, a levendulát és a vajat robotgéppel dolgozd össze, majd a tojást is keverd hozzá.
  2. Tedd a tésztát fóliába, és pihentesd pár órán keresztül. Hűtőben két napig is tarthatod, eláll. 
Fotó: Ripost

3. A tésztát belisztezett felületen 2 mm vastagra nyújts ki. Derelye vágóval vágd fel, vagy apró pohárral keksz formává alakíthatod. Ha van mintázód, azt még előtte használhatod. 

4. Tepsibe tegyél sütőpapírt, és sorakoztasd rá a kekszeket. 180 C fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt halvány sárgára sülnek.

Ha kihűlt a levendulás keksz, teához, kávéhoz isteni finom lesz. 

Jó étvágyat!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.