Isteni finom a levendulás keksz, mutatjuk a receptet
Isteni ez a házi ropogtatni való keksz! Omlik a szádban, és tea mellé fantasztikus választás! Íme, a receptje!
A levendula nemcsak a szekrénybe való, ezt azért mindenki tudja. Limonádé és lekvár ízesítéséhez is kitűnő, de mi most a kekszbe raktuk bele. Ízletes, és gusztusos , gyorsan elkészíthető, és ha van otthon mintázód, akkor még csodaszépen is mutat majd az asztalon. Tea és kávé mellé nagyon jó választás. Ilyen finomat még nem ettél! Mutatjuk a receptet.

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg mandulaliszt vagy őrölt mandula
- csipet só
- 70 porcukor
- 20 dkg hideg vaj
- 1 db zöldcitrom vagy 1/2 citrom reszelt héja
- 1 db tojás sárgája
- 2 tk. szárított levendulavirág
Így készítsd el:
- A lisztet, a mandulalisztet, a sót, a porcukrot, a levendulát és a vajat robotgéppel dolgozd össze, majd a tojást is keverd hozzá.
- Tedd a tésztát fóliába, és pihentesd pár órán keresztül. Hűtőben két napig is tarthatod, eláll.

3. A tésztát belisztezett felületen 2 mm vastagra nyújts ki. Derelye vágóval vágd fel, vagy apró pohárral keksz formává alakíthatod. Ha van mintázód, azt még előtte használhatod.
4. Tepsibe tegyél sütőpapírt, és sorakoztasd rá a kekszeket. 180 C fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt halvány sárgára sülnek.
Ha kihűlt a levendulás keksz, teához, kávéhoz isteni finom lesz.
Jó étvágyat!