RETRO RÁDIÓ

Hallottál már a sült teáról? Mutatjuk, hogy készül

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 07. 08. 12:40

Válaszd ki kedvenc bogyós gyümölcseidet és készíts belőlük isteni sült teát! Szuper jeges hűsítő a végeredmény! Íme, a recept.

A sült tea nem csak télen isteni, hiszen nyáron is fantasztikus hűsítő. Színes, illatos, kívánatos és telis tele van vitaminnal! Garantáltan megtalálod a neked való kombinációt, hiszen a gyümölcsöket te választhatod ki hozzá. Az egész család imádni fogja!

tea
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 kg vegyes gyümölcs
  • (cseresznye, meggy, őszibarack, ribizli, áfonya, szeder, banán - ízlés szerint)
  • 1 üveg méz 750g vagy 1 kg cukor
  • fél citrom leve
  • fahéj
  • szegfűszeg

 

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a gyümölcsöket, magozd ki, vágd fel apró kockákra, amit kell.
  2. Terítsd el egy tepsiben az összekevert gyümölcsöt.
  3. 160-170 C-fokos sütőben 60 percig süsd! Közben párszor keverd meg.
  4. Az idő eltelte után öntsd rá a mézet, vagy szórd meg cukorral, ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel ízlés szerint, és add hozzá a citrom levét.
  5. Tedd vissza sülni 180 C fokon fél órára.
  6. Turmixold össze, töltsd üvegekbe még forrón, és szorítsd rá az üvegekre a tetőt. Az üvegeket fordítsd tetővel lefelé és szárazdunsztba.

Elteheted télire is, de nyáron is szuper, vízzel vagy szódával felöntve, jól behűtve, jéggel fogyaszthatod.  Sőt,

joghurtba vagy házi jégkrémbe is teheted! A sűrű, gyümölcsdarabokkal teli koncentrátum hideg vagy meleg tejjel elkeverve milkshake-ek és gyümölcsös öntetek készítéséhez is ideális.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.