RETRO RÁDIÓ

Így készíts egészséges szaloncukrot otthon!

Így készíts egészséges szaloncukrot otthon!
Fehér Virág
Szerző
Fehér Virág
Létrehozva2019. 12. 15. 15:45

Érdemes karácsonyra saját, egészséges szaloncukrot készítened, így kicsivel kevesebb lelkiismeret-furdalásban lehet részed az ünnepek alatt! Ráadásul isteni csemege, szuper vendégváró, gyönyörű dísz a fán.

A karácsonyhoz és a karácsonyfához hozzátartozik a szaloncukor, nélküle elképzelhetetlen ez az ünnep. De az biztos, hogy egy diétázónak komoly fejtörést tud okozni, mit is ehet, hogy ne rúgja fel a diétát. Mutatunk most egy olyan receptet, mellyel finom, házilag készített, marcipános szaloncukor kerülhet a fára és a fa alá, mégsem kell aggódni a szénhidrát miatt.

Fotó: shutterstock

Hozzávalók:

  • 150 g finomra darált mandula
  • 100 g diétás édesítő
  • 1 nagy tojásból a tojásfehérje
  • 1/2 teáskanál mandulakivonat
  • 1 tábla cukormentes étcsokoládé
  • Így készítsd el:

  • Szitáld össze egy nagy tálban a mandulát és az édesítőszert.
  • Add hozzá a tojásfehérjét és a mandulakivonatot. Gyúrd össze simára, ez mindössze 1 percet fog csak igénybe venni, ezzel el is készült a marcipán.
  • Formázd ízlés szerint, használj bátran szilikonformát, hogy egyenletesek legyenek a szaloncukraid.
  • Mártsd bele az olvasztott étcsokoládéba, majd várd meg, amíg a csoki megszárad rajta.
  • Csomagold be és már mehetnek is a karácsonyfára!
  • Fotó: MTI

    A maradékot nyugodtan berakhatod fóliába tekerve a hűtőbe, és használd ha szükséged van rá más süteményekhez.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.