tóth gabi
Bódítson el fûszeres illatával ez az egészséges, gyömbéres sütemény! Kívül ropogós, belül puha és fantasztikusan finom. Karácsonyra is válaszd az alacsony cukor- és zsírtartalmú recepteket.
Lehet a karácsonyi gyömbéres süti finom és egészséges is? Lehet bizony! Ez a recept pont ezt kínálja: gluténmentes, alacsony zsír- és cukortartalmú süteményt. Kívül ropogós, belül puha falatok. Mély, gazdag, ellenállhatatlan ízvilág.
1. Melegítsd elő a sütőt 165 Celsius-fokra. Bélelj ki egy tepsit szilikon sütőlappal vagy sütőpapírral.
2. Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, a kukoricakeményítőt, a sütőport, a gyömbért, a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűszeget, és a sót. Egy másik tálban verd simára a vajat, a tojást, a vaníliás steviát, és a vanília kivonatot. Kavard bele a tejet és a melaszt. A folyékony keveréket add a poros keverékhez, és csak addig keverd, míg össze nem áll.
3. Oszd a tésztát 18 részre, és gyúrd őket labdaccsá. A gömböket egyenként nyomogasd a kristályos steviába, hogy jól bevonja mindet a „cukor”. Helyezd őket az előkészített tepsibe. Egy pohár aljával lapítsd le a sütiket. Sütés közben nem fognak szétterpeszkedni.
4. A lapos sütiket szórd meg még egy kis steviával, és az ujjaiddal gyöngéden nyomogasd bele a „cukrot”. Told a 165 fokos sütőbe, és süsd 8-10 percig. Sütés után hagyd a sütőlapon még 10 percig, csak utána tedd rácsra.
Tippek