tóth gabi
Tápláló, laktató, mégis könnyû, egészséges egytálétel. Pár perc alatt összedobod, és egy fél napig nincs gondod az evéssel.
Vigyázol az alakodra, és különben sem kívánod a nehéz, hizlaló ételeket? Akkor neked való ez a könnyű, tápláló étel, amely ázsiai ihletésű: áfonyás-csirkés káposztasaláta.
Tálalhatod egytálételként, főfogásként, salátaként. Csodálkozni fogsz, amikor tapasztalod:
Az édes-savanykás öntetet előre készítsd el, és külön edényben tálald. Így a káposzta nem fog túlpuhulni. A csodás öntet, a vékonyra szeletelt, ropogós káposzta, a többi alkotórész egzotikus ízei minden falatnál szenzációsak! A csirkét és a szezámmagos ropit akár el is hagyhatod belőle. Mutatós, ha a saját héjában tálalod. Megnézheted, hogyan: KATTINTS IDE
Elkészítés ideje: 15 perc.
1. Egy nagy tálba szórd rétegezve a káposztakeveréket, a csirkét, a mandulát, az áfonyát, a vöröshagymát, a szezámmagot, a szezámmagos ropit, a friss korianderzöldet.
2. Egy kis tálban botmixerrel keverd össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a szójaszószt, a fokhagymát, a mézet, a gyömbért, a szezámolajat. Adj hozzá 3 ek. vizet, és verd simára.
3. A salátaöntetet óvatosan beleforgatva, tetszés szerinti mennyiséggel ízesítsd a káposztás keveréket. A maradékot tedd félre más alkalmakra.
A káposzta jótékony hatású csodanövény.
Még üdítő dzsúszként is fogyaszthatod. Gyógyhatásáról ITT olvashatsz.