Létrehozva: 2017.10.12.

Mennyei falat: Tejszínhabos felhőfánk az új cukormentes csoda!

Van már közös zenétek a szerelmeddel? Ez az érzéki desszert pedig legyen a közös édességetek. Bárki szívét megolvaszthatod ezzel az alacsony szénhidráttartalmú, gluténmentes, szerelmes színû, rózsaszín-piros, gyönyörû, töltött fánkocskával.

A szerelmesek desszertje is lehetne ez a töltött puffancs. Bársonyos, eperillatú, halvány rózsaszín töltelék két aranysárga vaníliás fánkocska között. Amikor a felhőfánk és a krém elolvad a szerelmed szájában, és nyelve hegye találkozik a piros eperdarabkákkal, a szíve is felforr tőle!

Igazi afrodiziákum ez a diétás falat.

És közben egy alacsony szénhidráttartalmú, gluténmentes édesség.

Hozzávalók 12 darabhoz:

A vaníliás tésztához:

  • 4 bio tojás, a fehérje elválasztva a sárgájától
  • ¼ tk. tisztított borkő(por)
  • 6 dkg sajtkrém, szobahőmérsékletű
  • 3 ek. stevia (vagy erythritol)
  • 1 ½ tk. vaníliakivonat
  • Az eperkrémhez:

  • 22 dkg sajtkrém, szobahőmérsékletű
  • 2 ek. vaj, szobahőmérsékletű
  • ¼ csésze stevia (vagy erythritol)
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • ½ csésze hűtött tejszín
  • ½ csésze eper, kis darabokra vágva
  • opcionális: a díszítéshez eperszeletek
  • Elkészítés:

    Vaníliás puffancs (a felhőfánk tésztája):

    1. Melegítsd elő a sütőt 150 Celsius-fokra. Két darab, 12-es, szilikon muffinformát olajozz ki vékonyan.

    2. Egy tiszta, közepes méretű tálban, kézi mixerrel a tojásfehérjéből és a borkőporból verj kemény habot. Tedd félre.

    3. Egy másik tálban keverd össze a sajtkrémet az édesítővel. A sárgájákat egyenként hozzáadva géppel keverd habosra. Ízesítsd a vaníliakivonattal.

    4. A felvert tojásfehérjének kb. 1/3-át forgasd könnyedén a sajtkrémes keverékbe. Folytasd részletekben a maradékkal, vigyázva, hogy össze ne törd a krémet.

    5. Kanalazd a kiolajozott muffinformába. A formákat csak félig töltsd meg. Egyenletesen oszd el.

    6. Süsd 27-33 percig, vagy míg aranybarna színt nem kap.

    7. Ha hűlt egy kicsit, vedd ki a sütőformából, és tedd rácsra hűlni.

    Eperkrém:

    1. Egy közepes tálban géppel keverd simára a sajtkrémet, a vajat, és az édesítőt. Ízesítsd a vaníliakivonattal.

    2. Egy másik tálban verd föl a tejszínhabot. Finoman forgasd a sajtkrémes keverékbe. A darabolt epret is kavard bele óvatosan.

    3. Kanalazd a krémet töltelékként 12 fél darab kisült felhőfánkra, majd fedd le őket egy-egy másik féllel. Tálaláskor adhatsz mellé eperszeleteket.

    Egy darab felhőfánk:

  • 169 kalória
  • 2g szénhidrát
  • 16g zsír
  • 4g fehérje
  • A szobahőmérséklet legalább fél órát jelent hűtőn kívül!

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek