RETRO RÁDIÓ

Mennyei falat: Tejszínhabos felhőfánk az új cukormentes csoda!

Mennyei falat: Tejszínhabos felhőfánk az új cukormentes csoda!
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 10. 12. 17:00

Van már közös zenétek a szerelmeddel? Ez az érzéki desszert pedig legyen a közös édességetek. Bárki szívét megolvaszthatod ezzel az alacsony szénhidráttartalmú, gluténmentes, szerelmes színû, rózsaszín-piros, gyönyörû, töltött fánkocskával.

A szerelmesek desszertje is lehetne ez a töltött puffancs. Bársonyos, eperillatú, halvány rózsaszín töltelék két aranysárga vaníliás fánkocska között. Amikor a felhőfánk és a krém elolvad a szerelmed szájában, és nyelve hegye találkozik a piros eperdarabkákkal, a szíve is felforr tőle!

Igazi afrodiziákum ez a diétás falat.

És közben egy alacsony szénhidráttartalmú, gluténmentes édesség.

Hozzávalók 12 darabhoz:

A vaníliás tésztához:

  • 4 bio tojás, a fehérje elválasztva a sárgájától
  • ¼ tk. tisztított borkő(por)
  • 6 dkg sajtkrém, szobahőmérsékletű
  • 3 ek. stevia (vagy erythritol)
  • 1 ½ tk. vaníliakivonat
  • Az eperkrémhez:

  • 22 dkg sajtkrém, szobahőmérsékletű
  • 2 ek. vaj, szobahőmérsékletű
  • ¼ csésze stevia (vagy erythritol)
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • ½ csésze hűtött tejszín
  • ½ csésze eper, kis darabokra vágva
  • opcionális: a díszítéshez eperszeletek
  • Elkészítés:

    Vaníliás puffancs (a felhőfánk tésztája):

    1. Melegítsd elő a sütőt 150 Celsius-fokra. Két darab, 12-es, szilikon muffinformát olajozz ki vékonyan.

    2. Egy tiszta, közepes méretű tálban, kézi mixerrel a tojásfehérjéből és a borkőporból verj kemény habot. Tedd félre.

    3. Egy másik tálban keverd össze a sajtkrémet az édesítővel. A sárgájákat egyenként hozzáadva géppel keverd habosra. Ízesítsd a vaníliakivonattal.

    4. A felvert tojásfehérjének kb. 1/3-át forgasd könnyedén a sajtkrémes keverékbe. Folytasd részletekben a maradékkal, vigyázva, hogy össze ne törd a krémet.

    5. Kanalazd a kiolajozott muffinformába. A formákat csak félig töltsd meg. Egyenletesen oszd el.

    6. Süsd 27-33 percig, vagy míg aranybarna színt nem kap.

    7. Ha hűlt egy kicsit, vedd ki a sütőformából, és tedd rácsra hűlni.

    Eperkrém:

    1. Egy közepes tálban géppel keverd simára a sajtkrémet, a vajat, és az édesítőt. Ízesítsd a vaníliakivonattal.

    2. Egy másik tálban verd föl a tejszínhabot. Finoman forgasd a sajtkrémes keverékbe. A darabolt epret is kavard bele óvatosan.

    3. Kanalazd a krémet töltelékként 12 fél darab kisült felhőfánkra, majd fedd le őket egy-egy másik féllel. Tálaláskor adhatsz mellé eperszeleteket.

    Egy darab felhőfánk:

  • 169 kalória
  • 2g szénhidrát
  • 16g zsír
  • 4g fehérje
  • A szobahőmérséklet legalább fél órát jelent hűtőn kívül!

     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.