tóth gabi
Van már közös zenétek a szerelmeddel? Ez az érzéki desszert pedig legyen a közös édességetek. Bárki szívét megolvaszthatod ezzel az alacsony szénhidráttartalmú, gluténmentes, szerelmes színû, rózsaszín-piros, gyönyörû, töltött fánkocskával.
A szerelmesek desszertje is lehetne ez a töltött puffancs. Bársonyos, eperillatú, halvány rózsaszín töltelék két aranysárga vaníliás fánkocska között. Amikor a felhőfánk és a krém elolvad a szerelmed szájában, és nyelve hegye találkozik a piros eperdarabkákkal, a szíve is felforr tőle!
Igazi afrodiziákum ez a diétás falat.
És közben egy alacsony szénhidráttartalmú, gluténmentes édesség.
1. Melegítsd elő a sütőt 150 Celsius-fokra. Két darab, 12-es, szilikon muffinformát olajozz ki vékonyan.
2. Egy tiszta, közepes méretű tálban, kézi mixerrel a tojásfehérjéből és a borkőporból verj kemény habot. Tedd félre.
3. Egy másik tálban keverd össze a sajtkrémet az édesítővel. A sárgájákat egyenként hozzáadva géppel keverd habosra. Ízesítsd a vaníliakivonattal.
4. A felvert tojásfehérjének kb. 1/3-át forgasd könnyedén a sajtkrémes keverékbe. Folytasd részletekben a maradékkal, vigyázva, hogy össze ne törd a krémet.
5. Kanalazd a kiolajozott muffinformába. A formákat csak félig töltsd meg. Egyenletesen oszd el.
6. Süsd 27-33 percig, vagy míg aranybarna színt nem kap.
7. Ha hűlt egy kicsit, vedd ki a sütőformából, és tedd rácsra hűlni.
1. Egy közepes tálban géppel keverd simára a sajtkrémet, a vajat, és az édesítőt. Ízesítsd a vaníliakivonattal.
2. Egy másik tálban verd föl a tejszínhabot. Finoman forgasd a sajtkrémes keverékbe. A darabolt epret is kavard bele óvatosan.
3. Kanalazd a krémet töltelékként 12 fél darab kisült felhőfánkra, majd fedd le őket egy-egy másik féllel. Tálaláskor adhatsz mellé eperszeleteket.
A szobahőmérséklet legalább fél órát jelent hűtőn kívül!