kulcsár edina
A fehér csoki eddig a legnagyobb mumus volt a diétában, mivel nagyon sok benne a cukor. Ám most elkészült ez a parádés tortacsoda a fogyókúrát szigorúan betartó ínyenceknek: igazi remekmû, fölösleges szénhidrátok nélkül!
Finomat ennél, de tartasz a pluszkilóktól? Itt a neked való desszert! Vadulni fogsz ezért a diétás tortáért!
Fehér csokis sajttorta
(Knap Daniella receptje)
Hozzávalók:
Alap:
Krém:
Öntet:
Díszítés:
Így készítsd:
1. Gyújtsd be a sütőt és állítsd 160 fokra. Egy 18 centiméter átmérőjű tortaformát vonj be kívülről alufóliával. A formát helyezd egy magasabb falú tepsibe.
2. Az összemorzsolt Update kekszet keverd el a darált mandulával és az olvasztott vajjal, majd nyomkodd bele a tortaformába. Tedd a hűtőbe pihenni.
3. A mascarponét keverd ki az Update édesítővel, a pudingporral és a tejföllel. Végül add hozzá a tojásokat és a vanília őrleményt, majd keverd simára a masszát egy botmixerrel.
4. Öntsd a krémet a kekszes alapra. A tepsit nagyjából a sütőforma feléig töltsd meg vízzel és 160 fokon mintegy 60 percig süsd a tortát.
5. A készre sült tortát emeld ki a sütőből és hagyd kihűlni a formában, majd egy vékony késsel óvatosan vágd körbe és vedd ki belőle.
6. Az öntethez melegítsd fel a tejszínt, majd húzd le a lábost a tűzről, tördeld bele a csokit, és addig kevergesd, amíg teljesen fel nem olvad. Az öntetet hűtsd le annyira, hogy egy kissé besűrűsödjön, de még lehessen szépen önteni. Terítsd el a fehér csokis öntetet a torta tetején, majd az oldalán is csurgasd körbe, amennyire tudod.
7. A kész torta tetejét szórd meg friss áfonyával, majd tedd a hűtőbe 30 percre. Után csodálatosan szeletelhető, tálalásra kész!
TIPP
- Sütéskor lehetőleg alsó-felső sütést használj. A légkeverést viszont most felejtsd el, mert attól kiszárad a torta.