"Magyar Péter nem az akinek látszik"- a volt barátnő szavai beigazolódtak

POLITIK
Létrehozva: 2017.10.08.

Erre nem kell nemet mondanod: Fehér csokis sajttorta, cukor nélkül

A fehér csoki eddig a legnagyobb mumus volt a diétában, mivel nagyon sok benne a cukor. Ám most elkészült ez a parádés tortacsoda a fogyókúrát szigorúan betartó ínyenceknek: igazi remekmû, fölösleges szénhidrátok nélkül!

Finomat ennél, de tartasz a pluszkilóktól? Itt a neked való desszert! Vadulni fogsz ezért a diétás tortáért!

Fehér csokis sajttorta

(Knap Daniella receptje)

Hozzávalók:

Alap:

  • 10 dkg Update vaníliás-kókuszos keksz (kimérve kapható)
  • 5 dkg darált mandula
  • 4 dkg vaj
  • Krém:

  • 50 dkg mascarpone
  • 3 dl tejföl
  • 7,5 dkg Update1 Vaníliás Pudingpor
  • 3/4 kupaknyi Update1 Lovely sweet édesítőszer (ízlés szerint több/kevesebb)
  • 4 db tojás
  • 1 mokkáskanál vanília őrlemény
  • Öntet:

  • 10 dkg cukormentes fehér csokoládé (szteviaval, maltittal vagy eritrittel édesítve)
  • 1 dl habtejszín
  • Díszítés:

  • friss áfonya
  • cukormentes fehér csokoládé reszelék
  • Így készítsd:
    1. Gyújtsd be a sütőt és állítsd 160 fokra.  Egy 18 centiméter átmérőjű tortaformát vonj be kívülről alufóliával.  A formát helyezd egy magasabb falú tepsibe.

    2. Az összemorzsolt Update kekszet keverd el a darált mandulával és az olvasztott vajjal, majd nyomkodd bele a tortaformába. Tedd a hűtőbe pihenni.

    3. A mascarponét keverd ki az Update édesítővel, a pudingporral és a tejföllel. Végül add hozzá a tojásokat és a vanília őrleményt, majd keverd simára a masszát egy botmixerrel.

    4. Öntsd a krémet a kekszes alapra. A tepsit nagyjából a sütőforma feléig töltsd meg vízzel és 160 fokon mintegy 60 percig süsd a tortát.

    5. A készre sült tortát emeld ki a sütőből és hagyd kihűlni a formában, majd egy vékony késsel óvatosan vágd körbe és vedd ki belőle.

    6. Az öntethez melegítsd fel a tejszínt, majd húzd le a lábost a tűzről, tördeld bele a csokit, és addig kevergesd, amíg teljesen fel nem olvad.  Az öntetet hűtsd le annyira, hogy egy kissé besűrűsödjön, de még lehessen szépen önteni. Terítsd el a fehér csokis öntetet a torta tetején, majd az oldalán is csurgasd körbe, amennyire tudod.

    7. A  kész torta tetejét szórd meg friss áfonyával, majd tedd a hűtőbe 30 percre. Után csodálatosan szeletelhető, tálalásra kész!

    Jó étvágyat!

     

    TIPP
    - Sütéskor lehetőleg alsó-felső sütést használj. A légkeverést viszont most felejtsd el, mert attól kiszárad a torta.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek