tóth gabi
Itt az õsz, a szilvás gombóc ideje, amirõl most már senkinek sem kell lemondania! Bátran eheted, akkor is, ha diétázol, mutatjuk a legfinomabb receptet.
Vége az álmodozásnak, most már bátran eheted a szilvás gombócot! Ezzel a szuper recepttel nem kell lemondanod a szezon egyik legfinomabb ételéről még akkor sem, ha épp diétázol.
Hozzávalók:
(körülbelül 12 db átlagos méretű gombóchoz)
Így készítsd el:
1. Egy nagy lábasban tegyél fel vizet forrni. A megmosott szilvákat magozd ki, vágd fel félbe vagy negyedeld és szórd be kis fahéjjal, és édesítővel.
2. A túrót dolgozd össze a zabpehellyel, a zabkorpával, a tojásokkal, az édesítővel, a vaníliás porral és sok fahéjjal. Lassan adagold hozzá a vizet - először csak fél decit -, majd várj 5-10 percet, hogy összeálljon.
3. Ellenőrizd a masszát, ha túl híg lenne, akkor zabliszttel sűrítheted, ha nagyon beszívta volna a folyadékot, akkor még egy nagyon pici vizet önts hozzá.
4. Vizes kézzel szedj ki egy-egy adagot, és formálj golyókat belőlük, miközben a közepébe teszed a szilvát. Ha kész vagy a gombócokkal, főzd meg lobogó vízben.
5. A víz felszínére feljövő gombócokat hempergesd meg pirított morzsában, de akár finomra darált dióval, mandulával is nagyon finom.