tóth gabi
Ezt a pikáns, diétás vacsorát ne hagyd ki! Mennyei ízekbõl soha nem elég. A vendégeidet is elkápráztathatod vele, de garantált a sikere a családban is. Mutatjuk a receptet.
Fogyaszd egészséggel ezt a fantasztikusan finom vacsorát, amit akkor is bátran ehetsz, ha éppen diétázol.
A padlizsán alacsony kalóriatartalmú, magas rosttartalmú zöldség. Zsírt nem tartalmaz, esszenciális vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, a sötétlila héja antioxidánsokkal van tele.
1. Mosd le a lencsét és 20 percig főzd.
2. Mosd meg a padlizsánokat, vágd félbe őket. Egyenletesen hosszában, majd keresztben is vágd be, de ügyelj, hogy ne szeleteld fel, csak a padlizsán belsejét lazítsd meg ezekkel a mozdulatokkal.
3. A padlizsánokat egy kevés olívaolajon serpenyőben süsd meg. Mindkét oldalukat nagyjából 5-5 percig. Majd vedd ki őket a serpenyőből, tedd félre, és sózd meg.
4. A serpenyőbe rakj ismét 2 ek. olívaolajat, majd a vöröshagymát és a fokhagymát pirítsd meg, amíg illatos és aranyszínű nem lesz.
5. Add hozzá a sűrített paradicsomot, a paprikát, a barnacukrot, vagy az édesítőt, a cayenne borsot, a főtt lencsét, és sózd meg ízlés szerint. Így főzd 10 percig.
6. Rakd a ragut a sült padlizsánokba.
7. Előmelegített sütőben nagyjából 190 fokon, 45-60 percig süsd tovább a töltött padlizsánokat. Sütés közben ellenőrizd, hogy a padlizsánok mennyire puhultak meg. A méretüktől függ ugyanis a sütési idő.
8. Miközben sülnek a padlizsánok, keverd össze a citrom levét, az oregánót és az olívabogyókat.
9. Vedd ki a sütőből a kész töltött padlizsánokat. Tálald őket a keverékkel díszítve a tetejükön.
Jó étvágyat!