tóth gabi
Szereted az olasz ízeket, de eddig 6 óra után csak álmodoztál róluk? Most is a nagy lehetõség, hogy jól lakj egy ínycsiklandó mediterrán finomságból! Ez tutira nem hizlal!
Ezt az eredetileg francia egytálételt most olaszos változatban tudod elkészíteni úgy, hogy diéta során is bátran eheted. Sőt, vacsorára is bevállalhatod, méghozzá úgy, hogy nem kell túlsúlyól tartanod. S hogy ez miként lehetséges? Úgy, hogy nem hagyományos lisztet használsz a tésztához, hanem olyat, aminek egészen elképesztően alacsony a szénhidráttartalma! Még, hogy a diétás kaja nem lehet finom, ezt nézd!
Knapp Daniella receptje
Hozzávalók:
Tésztához
Töltelékhez
Így készítsd
1. A hozzávalókból gyúrd össze a tésztát, majd fóliába csomagolva tedd legalább 2 órára hűtőbe. Az sem baj, ha egy egész éjszakát pihen.
2. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Vajazz ki 6 db (kb. 12,5 cm átmérőjű) piteformát. A tésztát oszd hat egyforma részre, és nyomkodd a formák aljára úgy, hogy a szélekre is jusson. (Készítheted nagyobb piteformában is, ekkor ehhez arányítva oszd szét a tésztát)
3. Az előmelegített sütőben süsd elő az alapokat kb. 5 percig.
4. A töltelékhez valókat - a sonka kivételével - kézi habverővel keverd csomómentesre. A felcsíkozott sonkát egy serpenyőben pirítsd meg.
5. A tésztákat vedd ki a sütőből és a krémet oszd el a 6 tálkában. Tegyél mindegyik tetejére félbevágott koktélparadicsomot. Ezután következik a pirított sonka, illetve egy kevés reszelt sajt és mehet is vissza a sütőbe kb. 20 percre.
Frissen forrón isteni, de hidegen is nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!