kulcsár edina
A kókuszkocka morzsás tésztájánál finomabbat még nem kóstoltál! Ráadásul mindez málnával kombinálva maga a mennyország. A süti elkészítése pedig nagyon egyszerû.
Egészségesebb életformát választottál, egészséges ételekkel?
Kevesebb állati eredetű terméket fogyasztasz: a hús, a tojás, a tejtermékek és a finomított cukor helyett a növényi alapú, tápláló alapanyagokat részesíted előnyben?
Ez a recept csupa ilyenekből áll. És közben mennyei finom!
Az alapanyagok jótékony hatásúak a szervezetedre.
Kókusz: A csont számára fontos magnézium és kalcium bőven található benne. Ezért bírod tovább fáradtság nélkül a napodat! Vasban és cinkben is gazdag. Az emésztést segíti, a vért tisztítja.
Málna: Õshonos gyümölcsünk gazdag C-, B1-, B2-vitaminban, antioxidánsok találhatók benne. Õseink gyógynövényként tartották számon! A vérnyomásra, a magas vércukorszintre, húgyúti problémákra hat főként.
Chiamag: szuperétel, szinte mindenre pozitíven hat (szív, immunrendszer, emésztés, bőr, testsúly, vércukorszint, csontok, bőr, sportteljesítmény). Testépítők számára nélkülözhetetlen!
A kókuszkocka morzsás tésztájánál finomabbat még nem kóstoltál! A kókuszliszt a mandulaliszttel és reszelt kókusszal zseniális társítás. A málna a kókusszal kombinálva csodás felfedezés az ízlelőbimbóknak. Az elkészítése pedig nagyon egyszerű.
Előkészítés: 20 perc, sütés idő: 30 perc.
Ez a desszert gluténmentes, vegán, tojásmentes.
1. Melegítsd a sütőt 180 Celsius-fokra.
2. Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, olajozd ki.
1. Szórd a hozzávalókat a konyhai robotgép keverőtáljába, és az S-kampót csatlakoztatva dolgozd össze. A vízből először 2 kanalanként csak 8 kanállal adagolj. Nyomd a tésztába az ujjadat. Ha túl kemény, adj még hozzá 2 kanál vizet. Ha egyben marad, akkor megfelelő a tészta.
2. Nyomd a tésztát egyenletes rétegben az előkészített tepsibe. Használd az ujjadat, majd egy faspatulával simítsd el.
3. Egy villával pár helyen lazítsd fel a tésztát, hogy kicsit levegősebb legyen
4. Told a sütőbe 15 percre, majd hagyd tökéletesen kihűlni
1. Míg sül az alja, készítsd el a málnadzsemet. Egy kis serpenyőben, közepes lángon főzd 5-6 percig a hozzávalókat. Folyamatosan kavargasd közben, nehogy odakapjon. Akkor kész, amikor a málna már szétesett, és sűrű dzsem állagú lett.
2. Tedd félre hűlni.
3. Amikor már szobahőmérsékletű, oszd el egyenletesen az alsó rétegen, és süsd 10 percig.
4. Vedd ki a sütőből, és tedd félre.
1. Szórd az összes hozzávalót egy keverőtálba. A kezeddel gyúrd morzsás állagú tésztává.
2. Morzsold a málnás réteg tetejére, majd süsd 10 percig.
3. Ha kész, vedd ki a sütőből, és egy teljes óráig hagyd hűlni a tepsiben. Amikor elérte a szobahőmérsékletet, tedd hűtőbe 1 órára. Hidegen jól szeletelhető.
4. Légmentes dobozban tárolva 1 hétig is eláll a kamrában.