RETRO RÁDIÓ

Itt a június csúcsdesszertje: Epres tiramisu cukor nélkül

Itt a június csúcsdesszertje: Epres tiramisu cukor nélkül
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 06. 04. 10:00

Kávé helyett eper került a krémesen lágy olasz desszertbe és a csere valami elképesztõ eredményt hozott! Ilyen finomat még életedben nem ettél! Ráadásul igazán egészséges ez a változat, mivel nincs benne cukor!

Krémesen lágy, csodálatos ízű habos finomság, ami elomlik a szádban. Ezt a harmóniát az eper friss, üde aromái koronázzák meg. Nem lehet kibírni, annyira finom, újra és újra enni kell belőle. Szerencsére bátran szedhedsz többször is, ugyanis ebbe a habkönnyű csodába nem teszünk  cukrot. Engedj a csábításnak!

Epres tiramisu cukor nélkül

Hozzávalók

  • 50 dkg eper
  • 50 dkg mascarpone
  • 4 dl tejszín
  • 1 csomag Update babapiskóta
  • 2 tk Vanilla sweet vagy 2 ek eritrit
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  •  

    Így készítsd

    1. Most meg az epret, és szeleteld fel. Egy maréknyit vegyél külön, turmixold össze.

    2. A krémhez verd habbá tejszínt. Keverd ki a mascarponét, add hozzá az édesítőt, a vaníliát és a citromhéjat, majd forgasd össze a tejszínhabbal. 

    3. A leturmixolt eperbe csavard be a citrom levét, ízlés szerint édesítsd.

    3. A piskótákat áztasd az epervelőbe. Egy alját béleld ki beáztatott piskótával, pakolj rá az eperszemekből, majd simíts rá egy réteg a mascarpone krémet.

    4. Jöhet a következő réteg: áztatott piskóta, eperszemek, mascarpone.

    5. Igyekezz úgy gazdálkodni, hogy minden alapanyag épp elfogyjon. A tiramisu tetejére csorgasd rá a maradék epervelőt és díszítsd eperszeletekkel.

    Ez a legfinomabb nyárindító desszert! Jó étvágyat hozzá!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.