Létrehozva: 2017.06.14.

Ettől dobsz egy hátast: Epres felhőmuffin cukor nélkül!

A szezon sztárgyümölcse fantasztikusan könnyû desszerttel ajándékoz meg! Mindezt hozzáadott cukor nélkül, így bátran majszolhatod akkor is, ha diétázol. Még ma próbáld ki ezt a szupergyorsan elkészíthetõ epres csodát!

Az alig pár hozzávalóval gyorsan elkészíthető nyári desszert igazi nagy kedvenc. A felhő módszer már sokszor bizonyított, de a süti mindent visz! Ráadásul a pluszkilók miatt sem kell aggódnod, büntetlenül fogyaszthatod az álomdesszertet! Még ma készítsd el ezt az egyszerű de nagyszerű epres csodát!

Epres felhőmuffin

Hozzávalók:

  • 1/2 kg friss vagy felengedett eper
  • 4 tk. friss citrom leve
  • 5 tojás fehérje (szétválasztva a fehérjéket 2-3-as adagra)
  • 2 ek. porrá őrölt eritrit
  • Így készítsd:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és helyezd a muffin formákat a konyhapultra.

    2. Egy botmixer segítségével készíts pürét az eperből, majd egy nagyobb tálban keverd össze 2 tojásfehérjével és az édesítővel. Kézi mixerrel keverd jól össze, amíg könnyűvé és habossá válik az állaga.

    3. A másik három tojásfehérjét verd fel egy külön tálban kemény habbá, addig keverd, amíg merev csúcsot nem alkot a keverék.

    4. A tojásfehérjés habot óvatosan keverd bele az epres habba, majd oszlasd el a muffinos pohárkákban.

    5. Süsd 10-12 percig, amíg meg nem emelkedik szépen a teteje és pirított mályvacukorra nem emlékeztet.

    6. Hagyd a muffinokat pár percig hűlni és tálalhatod is őket!

     A megmaradt adagokat műanyag dobozokban lefedve pár napig tárolhatod, amint újramelegíted őket a sütőben ismét megemelkednek!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek