RETRO RÁDIÓ

Ettől dobsz egy hátast: Epres felhőmuffin cukor nélkül!

Ettől dobsz egy hátast: Epres felhőmuffin cukor nélkül!
Fehér Elena
Szerző
Fehér Elena
Létrehozva2017. 06. 14. 09:00

A szezon sztárgyümölcse fantasztikusan könnyû desszerttel ajándékoz meg! Mindezt hozzáadott cukor nélkül, így bátran majszolhatod akkor is, ha diétázol. Még ma próbáld ki ezt a szupergyorsan elkészíthetõ epres csodát!

Az alig pár hozzávalóval gyorsan elkészíthető nyári desszert igazi nagy kedvenc. A felhő módszer már sokszor bizonyított, de a süti mindent visz! Ráadásul a pluszkilók miatt sem kell aggódnod, büntetlenül fogyaszthatod az álomdesszertet! Még ma készítsd el ezt az egyszerű de nagyszerű epres csodát!

Epres felhőmuffin

Hozzávalók:

  • 1/2 kg friss vagy felengedett eper
  • 4 tk. friss citrom leve
  • 5 tojás fehérje (szétválasztva a fehérjéket 2-3-as adagra)
  • 2 ek. porrá őrölt eritrit
  • Így készítsd:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és helyezd a muffin formákat a konyhapultra.

    2. Egy botmixer segítségével készíts pürét az eperből, majd egy nagyobb tálban keverd össze 2 tojásfehérjével és az édesítővel. Kézi mixerrel keverd jól össze, amíg könnyűvé és habossá válik az állaga.

    3. A másik három tojásfehérjét verd fel egy külön tálban kemény habbá, addig keverd, amíg merev csúcsot nem alkot a keverék.

    4. A tojásfehérjés habot óvatosan keverd bele az epres habba, majd oszlasd el a muffinos pohárkákban.

    5. Süsd 10-12 percig, amíg meg nem emelkedik szépen a teteje és pirított mályvacukorra nem emlékeztet.

    6. Hagyd a muffinokat pár percig hűlni és tálalhatod is őket!

     A megmaradt adagokat műanyag dobozokban lefedve pár napig tárolhatod, amint újramelegíted őket a sütőben ismét megemelkednek!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.