tóth gabi
A szezon sztárgyümölcse fantasztikusan könnyû desszerttel ajándékoz meg! Mindezt hozzáadott cukor nélkül, így bátran majszolhatod akkor is, ha diétázol. Még ma próbáld ki ezt a szupergyorsan elkészíthetõ epres csodát!
Az alig pár hozzávalóval gyorsan elkészíthető nyári desszert igazi nagy kedvenc. A felhő módszer már sokszor bizonyított, de a süti mindent visz! Ráadásul a pluszkilók miatt sem kell aggódnod, büntetlenül fogyaszthatod az álomdesszertet! Még ma készítsd el ezt az egyszerű de nagyszerű epres csodát!
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és helyezd a muffin formákat a konyhapultra.
2. Egy botmixer segítségével készíts pürét az eperből, majd egy nagyobb tálban keverd össze 2 tojásfehérjével és az édesítővel. Kézi mixerrel keverd jól össze, amíg könnyűvé és habossá válik az állaga.
3. A másik három tojásfehérjét verd fel egy külön tálban kemény habbá, addig keverd, amíg merev csúcsot nem alkot a keverék.
4. A tojásfehérjés habot óvatosan keverd bele az epres habba, majd oszlasd el a muffinos pohárkákban.
5. Süsd 10-12 percig, amíg meg nem emelkedik szépen a teteje és pirított mályvacukorra nem emlékeztet.
6. Hagyd a muffinokat pár percig hűlni és tálalhatod is őket!
A megmaradt adagokat műanyag dobozokban lefedve pár napig tárolhatod, amint újramelegíted őket a sütőben ismét megemelkednek!