tóth gabi
Eperdzsemmel készül ez a glutén- és cukormentes álomsüti. Csupa egészséges alapanyagból áll a tésztája. A végeredmény maga a csoda, imádni fogod!
Lassan lecseng az eperszezon, de epres receptből soha nem elég, ugye?
Szezonon kívül sem kell lemondanod az epres finomságokról, elő a lekváros üveggel!
Az üvegbe eltett lekvárral ezt a csodás sütit készítheted el! Hihetetlenül finom! És ami a legfőbb, nemcsak cukor-, hanem gluténmentes is!
Elkészíteni is egyszerű. Kinézetre olyan, mint egy torta. Előkészítés: 10 perc, sütés ideje: 35 perc.
1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Bélelj ki sütőpapírral egy 20 cm átmérőjű, kerek sütőformát
2. Egy tálban keverd tökéletesen simára a tészta hozzávalóit.
3. Töltsd a tésztát a sütőformába.
4. Öntsd a tetejére az eperdzsemet. Egy fogpiszkálóval kavarj örvényeket a lekváros tésztába. Így a lekvár is lejjebb kerül, a süti kinézete pedig izgalmas lesz.
5. Szórd meg bőven a szeletelt mandulával, majd told a sütőbe 35 percre, vagy míg arany barna színt nem kap.
6. Hűlés után szeleteld. Tetszés szerint meghintheted egy kis porrá őrölt édesítővel.