RETRO RÁDIÓ

Elérkezett az igazság pillanata: Ez a cukormentes epres süti mindent visz

Elérkezett az igazság pillanata: Ez a cukormentes epres süti mindent visz
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 06. 18. 09:00

Eperdzsemmel készül ez a glutén- és cukormentes álomsüti. Csupa egészséges alapanyagból áll a tésztája. A végeredmény maga a csoda, imádni fogod!

 

Lassan lecseng az eperszezon, de epres receptből soha nem elég, ugye?

Szezonon kívül sem kell lemondanod az epres finomságokról,  elő a lekváros üveggel!

Az üvegbe eltett lekvárral ezt a csodás sütit készítheted el! Hihetetlenül finom! És ami a legfőbb, nemcsak cukor-, hanem gluténmentes is!

Elkészíteni is egyszerű. Kinézetre olyan, mint egy torta. Előkészítés: 10 perc, sütés ideje: 35 perc.

Hozzávalók 10 szelethez:

A tésztához:

  • 1 csésze rizsliszt
  • ¾ csésze tápiókaliszt
  • 1 csésze hagyományos zabpehely
  • 1 tk stevia
  • ½ csésze mandula- vagy rizstej
  • 2 tojás
  • ½ tk útifűmaghéj
  • ½ csésze kókuszolaj (olvadt)
  • 1 tk vanília kivonat
  • 2 tk sütőpor
  • ½ tk tengeri só
  • Tetejére:

  • ½ csésze friss eperdzsem  
  • ¼ csésze szeletelt mandula
  • porrá zúzott édesítő
  • Elkészítés:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Bélelj ki sütőpapírral egy 20 cm átmérőjű, kerek sütőformát

    2. Egy tálban keverd tökéletesen simára a tészta hozzávalóit.

    3. Töltsd a tésztát a sütőformába.

    4. Öntsd a tetejére az eperdzsemet. Egy fogpiszkálóval kavarj örvényeket a lekváros tésztába. Így a lekvár is lejjebb kerül, a süti kinézete pedig izgalmas lesz.

    5. Szórd meg bőven a szeletelt mandulával, majd told a sütőbe 35 percre, vagy míg arany barna színt nem kap.

    6. Hűlés után szeleteld. Tetszés szerint meghintheted egy kis porrá őrölt édesítővel.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.