tóth gabi
Mialatt bemelegszik a sütõ, elkészül a kívül kemény, belül lágy, csokoládés-kávés mennyország. Már csak a sütési idõt kell kivárnod és élvezheted is.
Kis kavargatás, tepsibe pötyögtetés, már sülhet is a csokis-kávés mennyország.
Mi a legnehezebb? Kivárni, míg megsül. Kívül kemény, belül lágy... Ugye, el tudod képzelni, milyen élvezet ezt rágcsálni?
1. Melegítsd be a sütőt 180 Celsius-fokra. Egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral.
2. Öntsd egy közepes keverőtálba a tojásfehérjéket, a vaníliakivonatot, a borkőport. Gépi mixerrel verd fel, míg csúcsot nem formáz.
3. Folytonos keverés mellett, fokozatosan szórj bele ¼ csésze cukrot, majd a kávéport. Verd kemény habbá.
4. Keverd bele a csokoládét. Forgasd bele a mandulalisztet, keverd simára.
5. Egy-egy evőkanálnyit adagolj a sütőpapírral kibélelt tepsibe. A halmok közt hagyj 3 cm távolságot.
6. Süsd 10-12 percig. Akkor kész, amikor kívül már szilárd, de a belseje még kissé lágy.