RETRO RÁDIÓ

Csokoládés-kávés felhőkeksz az új kedvenc, mindenki ezt rágcsálja

Csokoládés-kávés felhőkeksz az új kedvenc, mindenki ezt rágcsálja
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 06. 08. 19:47

Mialatt bemelegszik a sütõ, elkészül a kívül kemény, belül lágy, csokoládés-kávés mennyország. Már csak a sütési idõt kell kivárnod és élvezheted is.

Kis kavargatás, tepsibe pötyögtetés, már sülhet is a csokis-kávés mennyország.

Mi a legnehezebb? Kivárni, míg megsül. Kívül kemény, belül lágy... Ugye, el tudod képzelni, milyen élvezet ezt rágcsálni?

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 2 tojásfehérje
  • ½ tk. vaníliakivonat
  • 1/8 tk. borkőpor (vagy bioboltokban kapható cream of tartar)
  • ¼ csésze diétás cukor
  • ¾ tk. instant kávépor
  • 17 dkg keserűcsokoládé, olvasztva
  • 2/3 csésze mandulaliszt
  • Elkészítés: Figyeld a videót!

    1. Melegítsd be a sütőt 180 Celsius-fokra. Egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral.

    2. Öntsd egy közepes keverőtálba a tojásfehérjéket, a vaníliakivonatot, a borkőport. Gépi mixerrel verd fel, míg csúcsot nem formáz.

    3. Folytonos keverés mellett, fokozatosan szórj bele ¼ csésze cukrot, majd a kávéport. Verd kemény habbá.

    4. Keverd bele a csokoládét. Forgasd bele a mandulalisztet, keverd simára.

    5. Egy-egy evőkanálnyit adagolj a sütőpapírral kibélelt tepsibe. A halmok közt hagyj 3 cm távolságot.

    6. Süsd 10-12 percig. Akkor kész, amikor kívül már szilárd, de a belseje még kissé lágy.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.