RETRO RÁDIÓ

Zéró koleszterin: Tarol a neten a fehér rántotta

Zéró koleszterin: Tarol a neten a fehér rántotta
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 05. 28. 09:15

A fehérjedús reggeli már korán reggel gondoskodik róla, hogy beinduljon a zsírégetés. A sok zöldség, a tojásfehérje és a fetasajt pedig mediterrán ízorgiát varázsol a tányérodra.

Szeretnél reggel gyorsan magadhoz térni, már korán zsírt égetni, tudva, hogy közben rengeteg egészséges vitamint és ásványi anyagot viszel be a szervezetedbe? Próbáld ki ezt a csodás olasz ízvilágú fehér rántottát, amely hamar a diétázók kedvence lett a neten. A rengeteg zöldség gondoskodik róla, hogy egészségesen kezdd a napot, a feta sajt és az oregano pedig a mediterrán ízeket hozza el. Azzal pedig, hogy csak tojásfehérjét használsz, azt éred el, hogy a kész ételben alig van koleszterin, hiszen a tojás koleszterintartalmának jó része a sárgájában található. A tojásfehérje viszont az egyik legjobb organikus fehérjeforrás, amelynek zsírtartalma is alacsony. Ez a reggeli fantasztikus példája annak, hogy az egészséges táplálkozás jegyében a világon semmiről nem kell lemondanod!

Zöldséges fehér rántotta

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál felkockázott paradicsom
  • 1 evőkanálnyi vöröshagyma-kocka
  • 2 evőkanál szeletelt gomba
  • 1 csésze spenót
  • 5 tojásfehérje
  • 3 evőkanál zsírszegény tej
  • negyed csésze morzsolt feta sajt
  • 1 teáskanálnyi apróra vágott, friss oregano
  • só, ízlés szerint
  • Így készítsd el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 220 Celcius-fokra.

    2. Forrósítsd fel az olajat egy sütőbe is tehető serpenyőben. Párold benne puhára a paradicsomot, a hagymát és a gombát, majd add hozzá a spenótot is, és sózd meg.

    3. Egy kisebb tálban keverd össze a tejet és a tojásfehérjét, majd öntsd a keveréket a párolt zöldségekre. Ahogy a tojás fokozatosan megkeményedik, fa spatulával keverd össze.

    4. Amikor 75 százalékban összeállt a tojás, szórd meg a feta sajttal, majd tedd be kb. 5 percre a sütőbe, amíg a tojás teljesen megszilárdul, és a feta barnulni kezd. Tálalás előtt hagyd állni 5 percig, majd oreganóval megszórva tedd az asztalra.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.