tóth gabi
A fehérjedús reggeli már korán reggel gondoskodik róla, hogy beinduljon a zsírégetés. A sok zöldség, a tojásfehérje és a fetasajt pedig mediterrán ízorgiát varázsol a tányérodra.
Szeretnél reggel gyorsan magadhoz térni, már korán zsírt égetni, tudva, hogy közben rengeteg egészséges vitamint és ásványi anyagot viszel be a szervezetedbe? Próbáld ki ezt a csodás olasz ízvilágú fehér rántottát, amely hamar a diétázók kedvence lett a neten. A rengeteg zöldség gondoskodik róla, hogy egészségesen kezdd a napot, a feta sajt és az oregano pedig a mediterrán ízeket hozza el. Azzal pedig, hogy csak tojásfehérjét használsz, azt éred el, hogy a kész ételben alig van koleszterin, hiszen a tojás koleszterintartalmának jó része a sárgájában található. A tojásfehérje viszont az egyik legjobb organikus fehérjeforrás, amelynek zsírtartalma is alacsony. Ez a reggeli fantasztikus példája annak, hogy az egészséges táplálkozás jegyében a világon semmiről nem kell lemondanod!
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 220 Celcius-fokra.
2. Forrósítsd fel az olajat egy sütőbe is tehető serpenyőben. Párold benne puhára a paradicsomot, a hagymát és a gombát, majd add hozzá a spenótot is, és sózd meg.
3. Egy kisebb tálban keverd össze a tejet és a tojásfehérjét, majd öntsd a keveréket a párolt zöldségekre. Ahogy a tojás fokozatosan megkeményedik, fa spatulával keverd össze.
4. Amikor 75 százalékban összeállt a tojás, szórd meg a feta sajttal, majd tedd be kb. 5 percre a sütőbe, amíg a tojás teljesen megszilárdul, és a feta barnulni kezd. Tálalás előtt hagyd állni 5 percig, majd oreganóval megszórva tedd az asztalra.