Létrehozva: 2017.05.02.

Liszt nélkül készül ez a mennyei, lágyan roppanó csokis keksz

Laktóz- és gluténmentes kekszmámor! Pár perc alatt, könnyedén elkészítheted. Egy szem keksz már boldoggá tesz, a többit hûtõ nélkül tárolhatod.

Ha beleharapsz ebbe a csokis kekszbe, azonnal a mennyben érzed magad!

Olyan  olvadós és finom, hogy eszedbe nem jutna, hogy glutén- és laktózmentes édességet eszel. Zsiradék nélkül készül. Kívül kicsit ropogós, belül karamellásan rágós.

Előkészítés: 5 perc, sütési idő: 12 perc.

Hozzávalók 12 darab kekszhez:

  • 180g (1 ½ csésze) porcukor
  • 35g (1/3 csésze) cukormentes kakaópor
  • 1 csipet só
  • 1 vagy 2 nagy tojásfehérje
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 90g (1/2 csésze) félkeserű csokoládéchips
  • Elkészítés:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    2. Egy nagy keverőtálban kavard össze a porcukrot, a kakaóport és a sót.

    3. Add hozzá a vanília kivonatot és egy tojásfehérjét. Addig verd, míg sűrű, kicsit folyós tésztát nem kapsz. Ha túl szilárd, lágyítsd még egy tojásfehérjével.

    4. Kavard bele a csokoládéchipseket.

    5. Egy evőkanállal adagold az előkészített tepsibe. Sütés közben kissé szélesebb lesz, ezért hagyj elég helyet a tésztahalmok között.

    6. Süsd 12-14 percig, vagy míg a kekszek teteje fényesedni és repedezni nem kezd.

    7. Hagyd teljesen kihűlni a tepsiben, majd szedd ki egy spatulával.

    8. Légmentes dobozban, hűtés nélkül tárolhatod 3 napig.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek