kulcsár edina
Laktóz- és gluténmentes kekszmámor! Pár perc alatt, könnyedén elkészítheted. Egy szem keksz már boldoggá tesz, a többit hûtõ nélkül tárolhatod.
Ha beleharapsz ebbe a csokis kekszbe, azonnal a mennyben érzed magad!
Olyan olvadós és finom, hogy eszedbe nem jutna, hogy glutén- és laktózmentes édességet eszel. Zsiradék nélkül készül. Kívül kicsit ropogós, belül karamellásan rágós.
Előkészítés: 5 perc, sütési idő: 12 perc.
1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
2. Egy nagy keverőtálban kavard össze a porcukrot, a kakaóport és a sót.
3. Add hozzá a vanília kivonatot és egy tojásfehérjét. Addig verd, míg sűrű, kicsit folyós tésztát nem kapsz. Ha túl szilárd, lágyítsd még egy tojásfehérjével.
4. Kavard bele a csokoládéchipseket.
5. Egy evőkanállal adagold az előkészített tepsibe. Sütés közben kissé szélesebb lesz, ezért hagyj elég helyet a tésztahalmok között.
6. Süsd 12-14 percig, vagy míg a kekszek teteje fényesedni és repedezni nem kezd.
7. Hagyd teljesen kihűlni a tepsiben, majd szedd ki egy spatulával.
8. Légmentes dobozban, hűtés nélkül tárolhatod 3 napig.