kulcsár edina
Szívesen rágcsálnál valamit tévézés közben, de tartasz az egészségtelen bolti chipsektõl? Készíts legalább olyan finom, de sokkal egészségesebb chipset zöldségbõl!
A bolti chipsek tele vannak adalékanyagokkal, ráadásul alig van bennük más, mint finomított szénhidrát. Az eredmény: a vércukorszinted ugrálni kezd, és mivel aligha tudod abbahagyni a rágcsálást, amíg egy darabka is van a zacskóban, a súlyod is megsínyli, ha megkívánod a ropogtatnivalót.
Ha viszont egészséges zöldségekből, házilag készíted a chipset, az teljesen adalékmentes, viszont vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag lesz, ráadásul a vércukorszintedet sem emeli meg hirtelen. A legjobb hozzávalók a cukkini és a répa, amelyekből egy kevés sajt segítségével készülhet a chips.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Reszeld le a répát és a cukkinit, majd keverd össze őket a reszelt sajttal, a tojással, a fűszerekkel és egy kevés olívaolajjal.
2. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, és melegítsd elő a sütőt 150 Celsius-fokra.
3. A répás-cukkinis masszából formázz kisebb halmokat a tepsire, és kicsit lapítsd el őket kanállal.
4. 15-20 percig süsd az előmelegített sütőben. Máris tálalhatod!