Létrehozva: 2017.05.08.

Ettől dobsz egy hátast: Tavaszi sztárzöldségből vegaszalonna!

Vega vagy, esetleg diétázol? Azért még nem kell lemondanod a sült szalonna élvezetérõl! Van megoldás, mutatjuk!

Ropogós, ínyenc, füstölt ízű köret diétázóknak és vegánoknak. Ezt muszáj kipróbálnod!

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 nagy répa
  • 1 ek. tahini
  • 1 e.k canolaolaj (repceolaj)
  • 1 ek. juharszirup
  • 1 ½ ek. szójaszósz
  • 1 tk. füstölt páclé
  • Elkészítés:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra.

    2. Hámozókéssel vágd a répát vékony szeletekre.

    3. Egy közepes tálban keverd össze a többi hozzávalót. Sűrű szószt kapsz.

    4. Merítsd a répaszeleteket a füstölt ízű szószba úgy, hogy teljesen befedje. Hagyd pácolódni 30 percig.

    5. Egy lapos tepsit bélelj ki sütőpapírral. Fektesd bele szép sorban a marinált répaszeleteket. A maradék pácot kend rá.

    6. Told a sütőbe 15-20 percre, vagy míg a répa ropogóssá nem sül.

    Élvezd a sós-édes, ropogós, füstölt ízű, zamatos „sült szalonnát”!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek