RETRO RÁDIÓ

Ettől dobsz egy hátast: Tavaszi sztárzöldségből vegaszalonna!

Ettől dobsz egy hátast: Tavaszi sztárzöldségből vegaszalonna!
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 05. 08. 08:41

Vega vagy, esetleg diétázol? Azért még nem kell lemondanod a sült szalonna élvezetérõl! Van megoldás, mutatjuk!

Ropogós, ínyenc, füstölt ízű köret diétázóknak és vegánoknak. Ezt muszáj kipróbálnod!

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 nagy répa
  • 1 ek. tahini
  • 1 e.k canolaolaj (repceolaj)
  • 1 ek. juharszirup
  • 1 ½ ek. szójaszósz
  • 1 tk. füstölt páclé
  • Elkészítés:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra.

    2. Hámozókéssel vágd a répát vékony szeletekre.

    3. Egy közepes tálban keverd össze a többi hozzávalót. Sűrű szószt kapsz.

    4. Merítsd a répaszeleteket a füstölt ízű szószba úgy, hogy teljesen befedje. Hagyd pácolódni 30 percig.

    5. Egy lapos tepsit bélelj ki sütőpapírral. Fektesd bele szép sorban a marinált répaszeleteket. A maradék pácot kend rá.

    6. Told a sütőbe 15-20 percre, vagy míg a répa ropogóssá nem sül.

    Élvezd a sós-édes, ropogós, füstölt ízű, zamatos „sült szalonnát”!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.