RETRO RÁDIÓ

Sütés nélkül készül a diétázók új kedvence, a csokis habszelet

Sütés nélkül készül a diétázók új kedvence, a csokis habszelet
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 04. 06. 19:20

Ha el szeretnéd kápráztatni a vendégeidet, válaszd ezt a zseniális receptet. Elõzõ nap már nekikezdhetsz, de akár még korábban is, és lefagyaszthatod. Aznap már csak ki kell olvasztanod.

Alacsony szénhidráttartalmú (szeletenként nettó 4!), gluténmentes, öt rétegből álló édesség. Tökéletes desszert különleges alkalmakra is. Könnyen, öt egyszerű lépésben elkészítheted. A munkafolyamatokat akár napokra is lebonthatod.

A hozzávalók egy igen nagy adaghoz valók. Érdemes kétfelé választva, két tepsiben elkészíteni, és az egyiket lefagyasztani.

HOZZÁVALÓK 16-24 szelethez:

Csokoládépuding:

  • 1 zacskó alacsony szénhidráttartalmú csokoládé pudingpor
  • ¼ csésze mandulatej
  • Csokis sütiréteg:

  • 2 csésze (180g) mandulaliszt
  • 1 csésze (90g) kókuszreszelék
  • 1/3 csésze (25g) kakaópor
  • ¼  csésze erythritol (jázminpakóca)
  • 6 ek. sózott vaj
  • Tejszínhab:

  • 2 csésze zsíros tejszín
  • 2 ek. erythritol por
  • 1 tk. sztívia (édesítő folyadék)
  • 1 tk. vanília kivonat
  • Light (zsírszegény) sajtkrém:

  • 22 dkg krémsajt, szobahőmérsékleten felpuhulva
  • 2 ek. mandulatej
  • 2 ek. erythritol por
  • 1/8 tk. folyékony sztívia
  • 1 ½ csésze tejszínhab (a sajtkrémbe keveréshez)
  • A tetejére:

  • 4 kocka 86%-os fekete csokoládé, reszelve
  • vagy keserű kakaópor
  • ELKÉSZÍTÉS:

    Csokoládés puding:

    1. A két hozzávalóból, a csomagoláson javasolt módon készítsd el a pudingot.

    2. Hagyd kihűlni. (Akár előző nap is elkészítheted).

    Csokis sütiréteg:

    1. Kávédarálóban, több menetben őröld finomra a szárított, reszelt kókuszt. Tedd egy közepes tálba. Add hozzá a porrá őrölt erythritolt, a mandulalisztet és a kakaóport. Keverd el. Olvaszd föl a vajat vagy kókuszzsírt, majd dolgozd jól össze. Morzsás állagú tésztát kapsz.

    2. Készíts elő egy 33x22 cm-es  üvegtepsit. Szórd bele a tésztát. Teríts rá sütőpapírt, és először a kezeddel simítsd el, majd egy lapos aljú edény segítségével jól nyomtasd le a réteget. Távolítsd el a viaszos papírt. Told a 180 Celsius-fokra előmelegített sütőbe 10 percre. (Ezt akár az előző nap is megteheted). Hagyd tökéletesen kihűlni.

    Sütés nélkül is kiváló. Ha ezt választod, folytasd a következő lépéssel.

    Tejszínhab:

    Verd keményre a tejszínt a vaníliakivonattal és az édesítővel.

    Sajtkrém réteg:

    1. A mikrósütőben puhítsd fel a krémsajtot. Add hozzá az édesítőket és a mandulatejet, majd kézi mixerrel keverd simára, könnyűre.

    2. Óvatosan, fél csészényi adagonként, keverd hozzá másfél csésze tejszínhabot.

    3. Egyenletesen oszd el a lenyomtatott, morzsás süti alaprétegen. Hűtsd be.

    Csokoládés puding:

    Kézi mixerrel verd fel a hűtött csokipudingot. Öntsd hozzá a fél csészényi mandulatejet, és folytasd a mixelést. Ha kész, borítsd a sajtkrém réteg tetejére, és egyenletesen oszd el.

    Tejszínhab a tetejére:

    Vond be a sütit a maradék tejszínhabbal, és hűtsd be legalább 3 órára.

    Tálalás előtt szórd meg keserű csokoládé-porral vagy reszelt fekete csokival.

    Tipp:

    Variálhatod még a következőkkel:

  • Mogyoróvaj a sajtkrém vagy a csokis puding réteghez.
  • Mentakivonat a csokis süti és a csokipuding rétegbe.
  • A süti alaprétegben a kakaóport helyettesítheted vaníliás tejsavó fehérjeporral.
  • A csokoládés puding helyett készíts vaníliás pudingot.
  • A vaníliás pudingot tovább ízesítheted banán vagy mandula kivonattal.
  • Puding helyett citromkrémet is használhatsz.
  • A sajtkrém réteget chia mag dzsemmel vagy áfonyalekvárral helyettesítheted.
  • Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.