Létrehozva: 2017.04.06.

Sütés nélkül készül a diétázók új kedvence, a csokis habszelet

Ha el szeretnéd kápráztatni a vendégeidet, válaszd ezt a zseniális receptet. Elõzõ nap már nekikezdhetsz, de akár még korábban is, és lefagyaszthatod. Aznap már csak ki kell olvasztanod.

Sütés nélkül készül a diétázók új kedvence, a csokis habszelet

Alacsony szénhidráttartalmú (szeletenként nettó 4!), gluténmentes, öt rétegből álló édesség. Tökéletes desszert különleges alkalmakra is. Könnyen, öt egyszerű lépésben elkészítheted. A munkafolyamatokat akár napokra is lebonthatod.

A hozzávalók egy igen nagy adaghoz valók. Érdemes kétfelé választva, két tepsiben elkészíteni, és az egyiket lefagyasztani.

HOZZÁVALÓK 16-24 szelethez:

Csokoládépuding:

  • 1 zacskó alacsony szénhidráttartalmú csokoládé pudingpor
  • ¼ csésze mandulatej
  • Csokis sütiréteg:

  • 2 csésze (180g) mandulaliszt
  • 1 csésze (90g) kókuszreszelék
  • 1/3 csésze (25g) kakaópor
  • ¼  csésze erythritol (jázminpakóca)
  • 6 ek. sózott vaj
  • Tejszínhab:

  • 2 csésze zsíros tejszín
  • 2 ek. erythritol por
  • 1 tk. sztívia (édesítő folyadék)
  • 1 tk. vanília kivonat
  • Light (zsírszegény) sajtkrém:

  • 22 dkg krémsajt, szobahőmérsékleten felpuhulva
  • 2 ek. mandulatej
  • 2 ek. erythritol por
  • 1/8 tk. folyékony sztívia
  • 1 ½ csésze tejszínhab (a sajtkrémbe keveréshez)
  • A tetejére:

  • 4 kocka 86%-os fekete csokoládé, reszelve
  • vagy keserű kakaópor
  • ELKÉSZÍTÉS:

    Csokoládés puding:

    1. A két hozzávalóból, a csomagoláson javasolt módon készítsd el a pudingot.

    2. Hagyd kihűlni. (Akár előző nap is elkészítheted).

    Csokis sütiréteg:

    1. Kávédarálóban, több menetben őröld finomra a szárított, reszelt kókuszt. Tedd egy közepes tálba. Add hozzá a porrá őrölt erythritolt, a mandulalisztet és a kakaóport. Keverd el. Olvaszd föl a vajat vagy kókuszzsírt, majd dolgozd jól össze. Morzsás állagú tésztát kapsz.

    2. Készíts elő egy 33x22 cm-es  üvegtepsit. Szórd bele a tésztát. Teríts rá sütőpapírt, és először a kezeddel simítsd el, majd egy lapos aljú edény segítségével jól nyomtasd le a réteget. Távolítsd el a viaszos papírt. Told a 180 Celsius-fokra előmelegített sütőbe 10 percre. (Ezt akár az előző nap is megteheted). Hagyd tökéletesen kihűlni.

    Sütés nélkül is kiváló. Ha ezt választod, folytasd a következő lépéssel.

    Tejszínhab:

    Verd keményre a tejszínt a vaníliakivonattal és az édesítővel.

    Sajtkrém réteg:

    1. A mikrósütőben puhítsd fel a krémsajtot. Add hozzá az édesítőket és a mandulatejet, majd kézi mixerrel keverd simára, könnyűre.

    2. Óvatosan, fél csészényi adagonként, keverd hozzá másfél csésze tejszínhabot.

    3. Egyenletesen oszd el a lenyomtatott, morzsás süti alaprétegen. Hűtsd be.

    Csokoládés puding:

    Kézi mixerrel verd fel a hűtött csokipudingot. Öntsd hozzá a fél csészényi mandulatejet, és folytasd a mixelést. Ha kész, borítsd a sajtkrém réteg tetejére, és egyenletesen oszd el.

    Tejszínhab a tetejére:

    Vond be a sütit a maradék tejszínhabbal, és hűtsd be legalább 3 órára.

    Tálalás előtt szórd meg keserű csokoládé-porral vagy reszelt fekete csokival.

    Tipp:

    Variálhatod még a következőkkel:

  • Mogyoróvaj a sajtkrém vagy a csokis puding réteghez.
  • Mentakivonat a csokis süti és a csokipuding rétegbe.
  • A süti alaprétegben a kakaóport helyettesítheted vaníliás tejsavó fehérjeporral.
  • A csokoládés puding helyett készíts vaníliás pudingot.
  • A vaníliás pudingot tovább ízesítheted banán vagy mandula kivonattal.
  • Puding helyett citromkrémet is használhatsz.
  • A sajtkrém réteget chia mag dzsemmel vagy áfonyalekvárral helyettesítheted.
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek