tóth gabi
Ha el szeretnéd kápráztatni a vendégeidet, válaszd ezt a zseniális receptet. Elõzõ nap már nekikezdhetsz, de akár még korábban is, és lefagyaszthatod. Aznap már csak ki kell olvasztanod.
Alacsony szénhidráttartalmú (szeletenként nettó 4!), gluténmentes, öt rétegből álló édesség. Tökéletes desszert különleges alkalmakra is. Könnyen, öt egyszerű lépésben elkészítheted. A munkafolyamatokat akár napokra is lebonthatod.
A hozzávalók egy igen nagy adaghoz valók. Érdemes kétfelé választva, két tepsiben elkészíteni, és az egyiket lefagyasztani.
1. A két hozzávalóból, a csomagoláson javasolt módon készítsd el a pudingot.
2. Hagyd kihűlni. (Akár előző nap is elkészítheted).
1. Kávédarálóban, több menetben őröld finomra a szárított, reszelt kókuszt. Tedd egy közepes tálba. Add hozzá a porrá őrölt erythritolt, a mandulalisztet és a kakaóport. Keverd el. Olvaszd föl a vajat vagy kókuszzsírt, majd dolgozd jól össze. Morzsás állagú tésztát kapsz.
2. Készíts elő egy 33x22 cm-es üvegtepsit. Szórd bele a tésztát. Teríts rá sütőpapírt, és először a kezeddel simítsd el, majd egy lapos aljú edény segítségével jól nyomtasd le a réteget. Távolítsd el a viaszos papírt. Told a 180 Celsius-fokra előmelegített sütőbe 10 percre. (Ezt akár az előző nap is megteheted). Hagyd tökéletesen kihűlni.
Sütés nélkül is kiváló. Ha ezt választod, folytasd a következő lépéssel.
Verd keményre a tejszínt a vaníliakivonattal és az édesítővel.
1. A mikrósütőben puhítsd fel a krémsajtot. Add hozzá az édesítőket és a mandulatejet, majd kézi mixerrel keverd simára, könnyűre.
2. Óvatosan, fél csészényi adagonként, keverd hozzá másfél csésze tejszínhabot.
3. Egyenletesen oszd el a lenyomtatott, morzsás süti alaprétegen. Hűtsd be.
Kézi mixerrel verd fel a hűtött csokipudingot. Öntsd hozzá a fél csészényi mandulatejet, és folytasd a mixelést. Ha kész, borítsd a sajtkrém réteg tetejére, és egyenletesen oszd el.
Vond be a sütit a maradék tejszínhabbal, és hűtsd be legalább 3 órára.
Tálalás előtt szórd meg keserű csokoládé-porral vagy reszelt fekete csokival.
Tipp:
Variálhatod még a következőkkel: