kulcsár edina
Sütés nélkül, kis mikrós segítséggel készül ez a mennyei, kókuszos-csokis finomság. Húsvétra is remek! Diétázók is fogyaszthatják!
Diétázók és ételallergiások is fogyaszthatják, mert ez a desszert vegán, paleo, glutén- és laktózmentes.
1. Bélelj ki egy 12 darabos muffinsütőt muffin sütőpapírokkal. Tedd félre.
2. Készítsd el a kókuszos alapot. Konyhai robotgépben keverd össze a hozzávalókat. Nedves, ragadós tésztát kapsz.
3. Merj ki körülbelül 1 evőkanálnyi+1 teáskanálnyi adagot minden muffinmélyedésbe. Nyomd le, tömörítsd, majd simítsd le a tetejét.
4. Készítsd el a csokoládés réteget. A hozzávalókat tedd egy közepes méretű, mikrózható tálba. 20 mp-es időtartamra kapcsold. Addig ismételd, míg tökéletesen meg nem olvad. Közben mindig kevergesd meg. Akkor kész, amikor már szép sima.
5. A folyékony csokis keverékből merj 1-1 teáskanálnyit a kókuszos tallérok tetejére. A kis kanállal elsimítva és a tepsi ütögetésével egyengesd el a csokiréteget. Szórd rá az elkészített kókuszos reszeléket. Tedd félre.
6. A csokoládés szórás következik: add a hozzávalókat a maradék csokis öntethez. Told a mikróba 20-30 másodperces időközökre. Közben mindig kavard át. Ha megpuhult és már szép sima, töltsd egy erős műanyag zacskóba. Vágj pici rést az egyik sarkán. Hintsd meg csokival a tallérokat.
7. Tedd a tallérral teli tepsit a mélyhűtőbe 10-15 percre.
Fogyasztás előtt 10-15 percig hagyd szobahőmérsékleten felengedni.