A legjobb chips csak 2 összetevőből

A legfinomabb chips, amit valaha ettél! Ha elkészíted, pillanatok alatt elfogy! De ha elég sokat sütöttél, légmentes dobozban, hûtõben eláll.

Ha vágysz egy kis ropogós chipsre, amit finom krémbe, például guacamoléba mártogathatsz, ezt az alacsony szénhidráttartalmú, gluténmentes, gabonamentes receptet ajánljuk. Egyszerű elkészíteni, és szuper ropogós. Chilivel is megbolondíthatod, de akár el is hagyhatod belőle.

Hozzávalók:

  • 2 csésze alacsony zsírtartalmú parmezán sajt, reszelve
  • ¾ csésze mandulaliszt
  • ½ tk. tengeri só
  • ½ tk. chilipaprika (vagy erős, őrölt piros paprika), opcionális
  • Elkészítés:

    1. Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius-fokra. Vágj le két darab, 50 centiméteres sütőpapírt. Vedd elő a nyújtófát és két lapos tepsit, melyet sütőpapírral kibéleltél.

    2. Készíts elő két, egymásba illő edényt a gőzöléshez. Az alsó lábast töltsd meg félig vízzel, a fölsőt, egy keverőtálat helyezd a tetejére. Forrald fel a vizet, majd tekerd alacsony fokozatra a gázt.

    3. Szórd a reszelt sajtot, a mandulalisztet, a sót és a chilit a keverőtálba, és a gőzön, állandó kevergetés közben olvaszd fel.

    4. Ahogy olvad a sajt, lassanként tészta állagúvá válik. Amikor már egy nagy golyóvá alakul, szedd ki egy sütőpapírra.

    5. Ha a tészta már nem forró, de még jó meleg, gyúrd sima tésztává. Az alkotórészek jól keveredjenek össze. Vágd két egyenlő részre.

    6. Az egyik tésztából gyúrj labdát, és helyezd a sütőpapírra. Pofozgasd háromszög alakúvá. Takard le a másik sütőpapírral. Nyújtófával nyújtsd 22x38 cm-es, háromszög alakú, nagyon vékony tésztává. (Ha ráncot vet a sütőpapír, fordítsd meg, és simítsd ki). Távolítsd el a felső papírt, és az alsó segítségével tedd a tésztalapot egy vágódeszkára. Egy pizzavágóval vágd fel a tésztát kis háromszög vagy négyszög alakú tésztácskákká. Csúsztasd a kis tortillákat a kikészített, sütőpapírral kibélelt tepsibe. Úgy helyezd el őket, hogy bő egy cm távolságra legyenek egymástól. Tedd félre.

    7. Ismételd meg a műveletet a másik tésztával is.

    8. A két teli tepsit told a sütőbe, és süsd 5-8 percig. Akkor kész, amikor a chipsek közepe aranysárga, a szélük már barnulni kezd, de még nem ég meg. Légy résen, figyelj sütés közben, mert nagyon könnyen odaég.

    9. Spatulával szedd rácsra a chipseket, sütőpapír nélkül. Ahogy hűl, egyre ropogósabb lesz, ahogy a maradék nedvesség is eltávozik belőle.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Tóth Andi nem bír leállni, újra bugyira vetkőzött - kép

    vg.hu

    Beszólt Putyinnak egy orosz újságíró, ez lett a sorsa

    borsonline.hu

    "Minden nap itt mentünk el a lányok mellett, ez nagyon durva" - megszólalt a Diósjenőn meggyilkolt lányok rokona

    hirtv.hu

    Háború Ukrajnában - Ebben a háborúban periférikus Európa szerepe

    ripost.hu

    Aurelio köszöni szépen, jól van a börtönben

    magyarnemzet.hu

    Soros György: Az Egyesült Államok demokráciája összehangolt támadás alatt áll

    origo.hu

    Rá sem lehet ismerni legújabb fotóin Kim Kardashianra

    mindmegette.hu

    Ha ilyet vettél, meg ne edd! Szívritmuszavart okozhat ez a csipsz

    ripost.hu

    Csodát tesz kertedben a szódabikarbóna

    ripost.hu

    Forró videó: Ezt művelte a hotelszobában Lékai-Kiss Ramóna

    ripost.hu

    Magyar lányt vett feleségül a futballsztár Pellé

    ripost.hu

    Tedd tepsibe a sárgabarackot, eszméletlen, ami történni fog