tóth gabi
Elég a kenyérbõl? Egészséges, ízletes, és könnyû elkészíteni ezt a fantasztikus sajtos karfiolszendvicset. Próbáld ki még ma!
A szendvics lényege, hogy lágyan omlik a karfiolok között a sajt, miután megsütötted. Nincs szükséged kenyérre, mégis tartalmas lesz így a reggeli. A karfiol az egyik legjobb zöldség a diétához, ettől biztosan nem jönnek fel újabb kilók!
Hozzávalók:
Elkészítés:
1. A karfiolt daráld meg konyhai robotgépben.
2. Egy közepes tálba tegyél a darált karfiolhoz 2 db tojást, finomra reszelt parmezánt, tetszés szerint oregánót, sót, borsot. Jól keverd össze.
3. Egy serpenyőbe tegyél olívaolajat, és készíts közben az összekevert karfiolból apró pogácsákat.
4. Hármasával süsd meg őket, és egy konyhai lapát segítségével formázz belőlük kenyér( toast ) formát, melyeket egyenként 5 percig süss át.
5. Az átsült karfiolszendvicsekre rakj rá reszelt cheddar sajtot. Majd fordítsd egymásba őket, így süsd tovább körülbelül még 2-3 percig.
Máris készen a finom, könnyű, sajtos karfiolszendvics!