RETRO RÁDIÓ

Kenyér nélkül, itt a fantasztikus sajtos karfiolszendvics

Kenyér nélkül, itt a fantasztikus sajtos karfiolszendvics
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2017. 03. 01. 08:05

Elég a kenyérbõl? Egészséges, ízletes, és könnyû elkészíteni ezt a fantasztikus sajtos karfiolszendvicset. Próbáld ki még ma!

A szendvics lényege, hogy lágyan omlik a karfiolok között a sajt, miután megsütötted. Nincs szükséged kenyérre, mégis tartalmas lesz így a reggeli. A karfiol az egyik legjobb zöldség a diétához, ettől biztosan nem jönnek fel újabb kilók!

Sajtos karfiolszendvics

Hozzávalók:

  • 1 szép fej karfiol
  • 2 db tojás
  • ½ csésze reszelt parmezán
  • 15 dkg reszelt cheddar sajt
  • 1/8 tk. fekete, őrölt bors
  • ½ tk. oregano
  • ½ tk. só
  • olívaolaj
  • Elkészítés:

    1. A karfiolt daráld meg konyhai robotgépben.

    2. Egy közepes tálba tegyél a darált karfiolhoz 2 db tojást, finomra reszelt parmezánt, tetszés szerint oregánót, sót, borsot.  Jól keverd össze.

    3. Egy serpenyőbe tegyél olívaolajat, és készíts közben az összekevert karfiolból apró pogácsákat.

    4. Hármasával süsd meg őket, és egy konyhai lapát segítségével formázz belőlük kenyér( toast ) formát, melyeket egyenként 5 percig süss át.

    5. Az átsült karfiolszendvicsekre rakj rá reszelt cheddar sajtot. Majd fordítsd egymásba őket, így süsd tovább körülbelül még 2-3 percig.

     

    Máris készen a finom, könnyű, sajtos karfiolszendvics!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.