RETRO RÁDIÓ

Szuperegészséges lett a rántott csirke: így panírozz liszt és morzsa nélkül!

Szuperegészséges lett a rántott csirke: így panírozz liszt és morzsa nélkül!
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2017. 02. 01. 18:55

Imádod a rántott csirkét, de aggódsz az alakod miatt? Hiszen a panír valóságos szénhidrát bomba! Mutatjuk a legújabb változatot, amiben nincs liszt és morzsa! Szuper megoldás, ha diétázol!

A rántott csirke sokunk kedvence, de sajnos tiltólistás, ha diétázol. A hagyományosan liszttel és zsemlemorzsával készített panír ugyanis valóságos szénhidrát bomba, ami agyonvágja a fogyókúrádat.

Most viszont végre elkészült egy  olyan ropogós bundájú rántott hús változat, amelynek Csodapanírból van a bundája, liszt és morzsa nélkül!

Ez a panír nem tartalmaz vércukorszint emelő összetevőket, így ezt a rántott husit súlycsökkentő diéta esetén is eheted bátran, amikor csak megkívánod. Már csak a megfelelő köretet kell megtalálnod hozzá!

Parmezános rántott csirke

Hozzávalók:

  • 2 filézett csirkemell
  • 1/2 csésze mandula liszt
  • 1/2 csésze reszelt parmezán
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál szárított oregáno
  • 1 teáskanál fokhagyma por
  • 2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál chili por (elhagyható)
  • 2 evőkanál tejszín

1. A csirkemelleket  szeleteld fel hosszában, kb. 3 szelet lesz mindegyikből.

2. A szeleteket dörzsöld be a a fűszerek keverékével (oregánó, fokhagyma, só, chili), és hagyd állni 1/2 órát.

3. A tojást keverd össze a a tejszínnel, a mandulalisztet a parmezánnal, majd ezekkel panírozd be a csirkemell szeleteket. Először a tojásba mártva, majd a lisztes, sajtos keverékbe.

4. 180 fokos olajban süsd ki a szeleteket. Kb. 6-8 perc alatt parádésra sül a rántott hús. Ügyelj rá, hogy mindkét oldaluk egyenletesen piruljon!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.