tóth gabi
Imádod a rántott csirkét, de aggódsz az alakod miatt? Hiszen a panír valóságos szénhidrát bomba! Mutatjuk a legújabb változatot, amiben nincs liszt és morzsa! Szuper megoldás, ha diétázol!
A rántott csirke sokunk kedvence, de sajnos tiltólistás, ha diétázol. A hagyományosan liszttel és zsemlemorzsával készített panír ugyanis valóságos szénhidrát bomba, ami agyonvágja a fogyókúrádat.
Most viszont végre elkészült egy olyan ropogós bundájú rántott hús változat, amelynek Csodapanírból van a bundája, liszt és morzsa nélkül!
Ez a panír nem tartalmaz vércukorszint emelő összetevőket, így ezt a rántott husit súlycsökkentő diéta esetén is eheted bátran, amikor csak megkívánod. Már csak a megfelelő köretet kell megtalálnod hozzá!
Hozzávalók:
1. A csirkemelleket szeleteld fel hosszában, kb. 3 szelet lesz mindegyikből.
2. A szeleteket dörzsöld be a a fűszerek keverékével (oregánó, fokhagyma, só, chili), és hagyd állni 1/2 órát.
3. A tojást keverd össze a a tejszínnel, a mandulalisztet a parmezánnal, majd ezekkel panírozd be a csirkemell szeleteket. Először a tojásba mártva, majd a lisztes, sajtos keverékbe.
4. 180 fokos olajban süsd ki a szeleteket. Kb. 6-8 perc alatt parádésra sül a rántott hús. Ügyelj rá, hogy mindkét oldaluk egyenletesen piruljon!