Létrehozva: 2017.02.01.

Szuperegészséges lett a rántott csirke: így panírozz liszt és morzsa nélkül!

Imádod a rántott csirkét, de aggódsz az alakod miatt? Hiszen a panír valóságos szénhidrát bomba! Mutatjuk a legújabb változatot, amiben nincs liszt és morzsa! Szuper megoldás, ha diétázol!

A rántott csirke sokunk kedvence, de sajnos tiltólistás, ha diétázol. A hagyományosan liszttel és zsemlemorzsával készített panír ugyanis valóságos szénhidrát bomba, ami agyonvágja a fogyókúrádat.

Most viszont végre elkészült egy  olyan ropogós bundájú rántott hús változat, amelynek Csodapanírból van a bundája, liszt és morzsa nélkül!

Ez a panír nem tartalmaz vércukorszint emelő összetevőket, így ezt a rántott husit súlycsökkentő diéta esetén is eheted bátran, amikor csak megkívánod. Már csak a megfelelő köretet kell megtalálnod hozzá!

Parmezános rántott csirke

Hozzávalók:

  • 2 filézett csirkemell
  • 1/2 csésze mandula liszt
  • 1/2 csésze reszelt parmezán
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál szárított oregáno
  • 1 teáskanál fokhagyma por
  • 2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál chili por (elhagyható)
  • 2 evőkanál tejszín

1. A csirkemelleket  szeleteld fel hosszában, kb. 3 szelet lesz mindegyikből.

2. A szeleteket dörzsöld be a a fűszerek keverékével (oregánó, fokhagyma, só, chili), és hagyd állni 1/2 órát.

3. A tojást keverd össze a a tejszínnel, a mandulalisztet a parmezánnal, majd ezekkel panírozd be a csirkemell szeleteket. Először a tojásba mártva, majd a lisztes, sajtos keverékbe.

4. 180 fokos olajban süsd ki a szeleteket. Kb. 6-8 perc alatt parádésra sül a rántott hús. Ügyelj rá, hogy mindkét oldaluk egyenletesen piruljon!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek