RETRO RÁDIÓ

Liszt és sütés nélkül készül ez a krémes citromtorta!

Liszt és sütés nélkül készül ez a krémes citromtorta!
A
Szerző
A
Létrehozva2017. 02. 04. 13:00

Szeretnél krémesen finom, tökéletesen selymes és lágy tortát készíteni, amit büntetlenül élvezhetsz a fogyókúra alatt is? 10 perc alatt kész és még sütni sem kell.

Ennek az isteni finom tortának lehetetlen ellenállni! A finomság külső ívén lévő kéreg egyszerű keveréke a datolyának, a mandulának, a tökmagnak, a napraforgómagnak és a kókuszolajnak. A sajttorta titkos összetevője pedig a zsírszegény, lágy tofu. Kis vaníliával, kesudióval tökéletesen krémes finomságot készíthetsz. Kicsit előre kell gondolkodnod, de valóban 10 perc alatt kész.

Hozzávalók a kéreghez:

  • 2 evőkanál lágy, olvasztott kókuszolaj
  • 1 csésze datolya
  • 1/3 csésze mandula
  • 1/2 csésze kesudió
  • 1/3 csésze tökmag
  • 1/3 csésze napraforgómag
  • töltelékhez:

  • 500 g lágy tofu
  • 1/2 csésze nyers kesudió (legalább négy órán át áztatott és lecsepegtetett)
  • 1/3 csésze facsart citrom leve
  • 1/2 csésze kókuszolaj
  • 1/4 csésze juharszirup
  • 1 vaníliarúdról lekapart vanília vagy 1 teáskanál vanília kivonat
  • Elkészítése:

    1. Először készítsd el a magokból álló kéregalapot!

    Konyhai géppel aprítsd fel az összetevőket, hogy morzsalékot kapj, majd használd a kezed vagy egy kanalat és nyomkodd egy edénybe a keveréket. A kókuszolaj azért kell hozzá, hogy törékeny állagát kicsit lágyabbá varázsold. Jó lehet egy 20 cm-es tortaforma cserélhető aljjal vagy muffinsütőben is készíthetsz minitortákat. Ügyelj arra, hogy a kéreg vékony réteget képezzen a formában! Praktikus, ha alufóliát is raksz az edény aljára. Ha kész, tedd a mélyhűtőbe, hogy néhány órát szilárduljon!

    2. Ezután következhet a töltelék!

    A kókuszolajon kívül mindent turmixolj össze simára! A végén, amikor még fut, öntsd hozzá a kókuszolajat is.  Így egy sűrű, krémes állagú, de önthető tölteléked lesz.

    3. Öntsd a tölteléket az előkészített kéregbe és egyenletesen, simán oszlasd el egy spatula segítségével!

    4. Hűtsd egy éjszakán át (de legalább 2-3 órát) a hűtőben!

    5. Szervírozd röviddel a hűtőből való kivétel után!

    A tofu nedvességtartalma miatt a töltelék megfagy és szilárd lesz. Vigyázz! 1-2 óra alatt szobahőmérsékleten felolvad és elveszíti tartását!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.