RETRO RÁDIÓ

Hizlal a rakott krumpli? Jobbat mutatunk helyette

Hizlal a rakott krumpli? Jobbat mutatunk helyette
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 02. 23. 11:35

Mennyei, egyszerûen elkészíthetõ köret. Garantált siker, nem gyõzöd majd elég gyakran feltálalni. Gluténmentes variációt is mutatunk.

Szuper könnyű elkészíteni, és mindenki imádni fogja!  Ezt a receptet gluténmentesre is válthatod, ha a búzaliszt helyett rizslisztet vagy kukoricalisztet használsz.

Előkészítés: 15 perc, sütés idő: 45 perc, összesen: 1 óra.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 90 dkg karfiol, rózsáira szedve
  • ½ citrom (hogy főzés közben kiküszöböld a karfiol szagát, ha zavar)
  • 1 tojás
  • 1+ ½ csésze tej
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 ek. szénhidrát csökkentett liszt
  • ½ tk. só
  • ½ tk. római kömény
  • 1 tk. őrölt bors (vagy akár 2, ha szereted)
  • 1 csésze parmezán sajt, + ¼ csésze a tetejére (finom cheddar vagy mozzarella sajttal is, vagy keverve)
  • Elkészítés:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra.

    2. Gőzöld a karfiolt 10 percig. Ha nincs speciális gőzölős kosarad, akkor önts vizet egy fazékba, és tedd bele a karfiolt a citrommal. Forrald fel, majd párold puhára (kb. 10 perc).

    3. Szűrd le, majd tedd nagyon hideg vízbe. Csorgasd le, tedd félre.

    4. Keverd össze a tojást, a tejet, az olívaolajat. Add hozzá a lisztet, a sót, a római köményt, és a fekete borsot. Verd simára. Kavard bele a reszelt parmezánt.

    5. A karfiolrózsákat mártsd a szószba, és tedd egyenesen egy tűzálló tálba.

    6. Told a sütőbe 40 percre. Vedd ki, szórd meg a maradék parmezánnal, majd süsd még 5-10 percig, míg a sajt meg nem olvad, és aranyszínűre nem változik.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.