tóth gabi
Szeretnéd feldobni a rántottádat? Itt a hagyományos változatnál sokkal egészségesebb sonkás, karfiolos tojásmuffin, amit elõre is elkészíthetsz. Így akár úton a munkába is megeheted.
A tojás már önmagában is szupertáplálék, hiszen egész délelőttre elegendő fehérjével lát el, és a vércukorszintedet is egyenletesen tartja. Ám ha mindehhez még egy kevés sonkát, káposztát és karfiolt is adsz, nemcsak ízletesebbé teszed a reggelidet, hanem sokkal egészségesebbé is.
A zöldségek ugyanis rengeteg rosttal, valamint vitaminokkal és ásványi anyagokkal egészítik ki a tojás már önmagában sem kis tápanyag-arzenálját. Az íz pedig mindent felülmúl.
Hozzávalók:
1 csésze, apró rózsákra szedett karfiol
3 nagyobb tojás
1 csésze fodros kel
¾ csésze apró kockákra vágott sonka
só
bors
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra, és alaposan vajazz vagy zsírozz ki egy muffinsütőt.
2. A karfiolt robotgépben daráld rizs méretű szemcsékké.
3. Egy nagyobb tálban verd fel a tojást, add hozzá a kelkáposztát, a sonkát, a karfiolrizst, majd ízesítsd sóval és borssal. Keverd össze alaposan.
4. Kanalazd a masszát 6 muffinformába, majd süsd körülbelül 12-15 perc alatt készre.
5. Hagyd a formában kihűlni, és máris eheted.
6. Előre is elkészítheted, a hűtőben pár napig eláll. Fogyasztás előtt melegítsd át a mikróban.