Létrehozva: 2017.01.29.

Sajtos mennyország: liszt nélkül készül a legújabb sós nasi

Ez a sajtos ropogós egyszerûbben készül, mint a pogácsa. Többet nem kell visszafognod magad, bátran majszolhatod, ha kedved támad hozzá.

Szerző Molnár Hédi

Ha megismered ezt a receptet, biztos, hogy nem tudsz eleget készíteni belőle. Ha elkezditek enni, nem tudjátok majd abbahagyni.

Sokkal egyszerűbben készül, mint a pogácsa, és nagyon finom! Ezúttal nem is kell visszafognod magad, mert ez a sós nasi biztosan nem hizlal!

Sajtos ropogós

Hozzávalók:

  • 17 dkg reszelt sajt
  • 8,5 dkg mandulaliszt
  • 2 evőkanál krémsajt
  • 1 tojás
  • valamilyen ízesítés ( fokhagyma, hagyma, chili, petrezselyem, mák, stb.) - elhagyható
  • 1. Keverd össze a reszelt sajtot a mandulaliszttel, add hozzá a krémsajtot és tedd a mikróba egy percre. Ezután keverd össze és tedd vissza még fél percre.

    2. Add hozzá a tojást, a sót, a kiválasztott ízesítést és gyúrd jól össze.

    3. Két sütőpapír között nyújtsd ki, kb. 1/2 cm vékonyra. Ha esetleg közben megkeményedik a tészta, tedd vissza 10 másodperce a mikróba. Hosszabb időre semmiképp, mert a tojás tönkremegy.

    4. Vágd fel a tésztát egyforma négyzetekre vagy csíkokra és tedd 220 fokra előmelegített sütőbe 5 percre.

    Kész!

    Légmentes zacskóban három napig tudod tárolni a hűtőszekrényben.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek