kulcsár edina
Ez a sajtos ropogós egyszerûbben készül, mint a pogácsa. Többet nem kell visszafognod magad, bátran majszolhatod, ha kedved támad hozzá.
Ha megismered ezt a receptet, biztos, hogy nem tudsz eleget készíteni belőle. Ha elkezditek enni, nem tudjátok majd abbahagyni.
Sokkal egyszerűbben készül, mint a pogácsa, és nagyon finom! Ezúttal nem is kell visszafognod magad, mert ez a sós nasi biztosan nem hizlal!
Hozzávalók:
1. Keverd össze a reszelt sajtot a mandulaliszttel, add hozzá a krémsajtot és tedd a mikróba egy percre. Ezután keverd össze és tedd vissza még fél percre.
2. Add hozzá a tojást, a sót, a kiválasztott ízesítést és gyúrd jól össze.
3. Két sütőpapír között nyújtsd ki, kb. 1/2 cm vékonyra. Ha esetleg közben megkeményedik a tészta, tedd vissza 10 másodperce a mikróba. Hosszabb időre semmiképp, mert a tojás tönkremegy.
4. Vágd fel a tésztát egyforma négyzetekre vagy csíkokra és tedd 220 fokra előmelegített sütőbe 5 percre.
Légmentes zacskóban három napig tudod tárolni a hűtőszekrényben.