tóth gabi
Ellenállhatatlan: kívül ropogós, belül lágy cukkinifalatkák. Vetekszik a pogácsával, de mégis sokkal gyorsabban elkészítheted!
Tele a kerted cukkinivel, már elláttad a szomszédokat, a barátaidat, és még mindig jönnek, és szemmel látható sebességgel nőnek az újabb sötétzöld gyönyörűségek? Próbáld ki ezt a könnyű, lélegzetelállítóan finom, cheddaros cukkinis receptet!
1. Melegítsd fel a sütőt 220 Celsius-fokra. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Vékonyan olajozd ki.
2. Helyezd a reszelt cukkinit egy tiszta konyharuhára, és jól összenyomva, a mosogató lefolyó fölött csavard ki belőle a nedvességet.
3. Egy közepes tálba töltsd át a már száraz cukkinit, és alaposan keverd el többi hozzávalóval.
4. Egy evőkanállal adagold a tésztát a sütőlapra. Kissé lapítsd le ujjaiddal a halmocskákat.
5. Süsd 16-20 percig, amíg a szélek aranysárgára nem pirulnak.