5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Sajtos cukkinipogácsa lett a nyár a kedvence

Sajtos cukkinipogácsa lett a nyár a kedvence
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 08. 17. 13:25

Ellenállhatatlan: kívül ropogós, belül lágy cukkinifalatkák. Vetekszik a pogácsával, de mégis sokkal gyorsabban elkészítheted!

Tele a kerted cukkinivel, már elláttad a szomszédokat, a barátaidat, és még mindig jönnek, és szemmel látható sebességgel nőnek az újabb sötétzöld gyönyörűségek? Próbáld ki ezt a könnyű, lélegzetelállítóan finom, cheddaros cukkinis receptet!

HOZZÁVALÓK 2-3 adaghoz:

  • 1 ½ csésze reszelt cukkini, hámozás nélkül
  • 1 nagy tojás, kissé fölverve
  • ¼ - ½ csésze reszelt cheddar sajt (az erőteljesen aromás fajta)
  • ¼ csésze Update Mester Morzsa
  • ¼ tk szárított bazsalikom (vagy 1-2 tk friss)
  • ¼ tk fokhagyma
  • ¼ tk só
  • 1/8 tk bors
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Melegítsd fel a sütőt 220 Celsius-fokra. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Vékonyan olajozd ki.

    2. Helyezd a reszelt cukkinit egy tiszta konyharuhára, és jól összenyomva, a mosogató lefolyó fölött csavard ki belőle a nedvességet.

    3. Egy közepes tálba töltsd át a már száraz cukkinit, és alaposan keverd el többi hozzávalóval.

    4. Egy evőkanállal adagold a tésztát a sütőlapra. Kissé lapítsd le ujjaiddal a halmocskákat.

    5. Süsd 16-20 percig, amíg a szélek aranysárgára nem pirulnak.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.