Létrehozva: 2016.08.17.

Sajtos cukkinipogácsa lett a nyár a kedvence

Ellenállhatatlan: kívül ropogós, belül lágy cukkinifalatkák. Vetekszik a pogácsával, de mégis sokkal gyorsabban elkészítheted!

Tele a kerted cukkinivel, már elláttad a szomszédokat, a barátaidat, és még mindig jönnek, és szemmel látható sebességgel nőnek az újabb sötétzöld gyönyörűségek? Próbáld ki ezt a könnyű, lélegzetelállítóan finom, cheddaros cukkinis receptet!

HOZZÁVALÓK 2-3 adaghoz:

  • 1 ½ csésze reszelt cukkini, hámozás nélkül
  • 1 nagy tojás, kissé fölverve
  • ¼ - ½ csésze reszelt cheddar sajt (az erőteljesen aromás fajta)
  • ¼ csésze Update Mester Morzsa
  • ¼ tk szárított bazsalikom (vagy 1-2 tk friss)
  • ¼ tk fokhagyma
  • ¼ tk só
  • 1/8 tk bors
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Melegítsd fel a sütőt 220 Celsius-fokra. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Vékonyan olajozd ki.

    2. Helyezd a reszelt cukkinit egy tiszta konyharuhára, és jól összenyomva, a mosogató lefolyó fölött csavard ki belőle a nedvességet.

    3. Egy közepes tálba töltsd át a már száraz cukkinit, és alaposan keverd el többi hozzávalóval.

    4. Egy evőkanállal adagold a tésztát a sütőlapra. Kissé lapítsd le ujjaiddal a halmocskákat.

    5. Süsd 16-20 percig, amíg a szélek aranysárgára nem pirulnak.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek