tóth gabi
A tojást nem lehet megunni: ha elrugaszkodsz a szokásos rántotta-tükörtojás vonaltól, hihetetlenül változatos reggeliket készíthetsz belõle. Íme a legújabb, fogyókúrás verzió, a tejfölös-metélõhagymás felhõtojás.
A tojás az egyik legfantasztikusabb eledel: fehérjetartalma eltelít, egyenletesen tartja a vércukorszintet, és beindítja a zsírégetést, közben pedig egy sor vitaminnal (pl. A-, D- és E-vitaminnal), és ásványi anyaggal látja el a szervezetedet. Sokoldalúsága pedig nem ismer határokat!
Hozzávalók 4 adaghoz:
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius-fokra.
2. Válaszd szét a tojásokat, a fehérjéket egy nagy keverőtálba tedd, a sárgákat pedig külön, kis felfújtformákba.
3. A fehérjéket elektromos habverővel verd kemény habbá.
4. Forgasd bele a tojásfehérjékbe a sajtot, a tejfölt, a fokhagymaport, és a metélőhagyma felét.
5. A keverékből kanalazz 8 kupacot a szilikonos sütőlapra. A közepükre készíts egy mélyedést, és boríts bele egy-egy tojássárgáját.
6. Süsd 6 percig, vagy addig,amíg a felhők aranybarna színt öltenek, a sárgák pedig megszilárdulnak.
7. Tegyél egy kevés vajat a tojássárgák tetejére, és szórd meg a maradék metélőhagymával.