RETRO RÁDIÓ

Lerobbantja rólad a felesleget ez a vacsora: itt a karfiolrizottó

Lerobbantja rólad a felesleget ez a vacsora: itt a karfiolrizottó
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 01. 28. 19:00

A sok nehéz, téli étel után jól esik a zöldséges vacsora. Hát még az, amikor másnap ráállsz a mérlegre, és kevesebbet mutat!

Hagyj pihenőt az emésztőrendszerednek, fogyassz pár napig kíméletes, könnyű ételeket. Jobban alszol, és még le is szalad rólad pár kiló. Nemsokára jön a tavasz, ideje arra is gondolni, hogyan áll majd rajtad az új tavaszi kosztümöd!

Előkészítés: 10 perc, főzési idő: 15 perc.

HOZZÁVALÓK:

  • 2 csésze karfiol
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 ek. vágott mogyoróhagyma
  • ½ csésze zöldséglé vagy húsleves
  • 2 ek. tejszín
  • 2 ek. petrezselyem zöldje
  • ½ csésze reszelt parmezán
  •  

    ELKÉSZÍTÉS:

    1. Konyhai robotgépben daráld le a karfiol rózsáit rizsszem nagyságúra.

    2. Egy serpenyőben, közepes lángon, olívaolajon párold puhára a mogyoróhagymát.

    3. Szórd bele a karfiolszemcséket, és kavargatva párold össze.

    4. Öntsd bele a zöldséglevet (vagy húsleves levét, esetleg csont főzőlevét), és főzd 10 percig, vagy míg meg nem puhul.

    5. Keverd bele a tejszínt, a vágott petrezselyemzöldet és a reszelt parmezánt.

    6. Sózd meg. Ízlés szerint tehetsz hozzá frissen őrölt fekete borsot is.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.