tóth gabi
A sok nehéz, téli étel után jól esik a zöldséges vacsora. Hát még az, amikor másnap ráállsz a mérlegre, és kevesebbet mutat!
Hagyj pihenőt az emésztőrendszerednek, fogyassz pár napig kíméletes, könnyű ételeket. Jobban alszol, és még le is szalad rólad pár kiló. Nemsokára jön a tavasz, ideje arra is gondolni, hogyan áll majd rajtad az új tavaszi kosztümöd!
Előkészítés: 10 perc, főzési idő: 15 perc.
1. Konyhai robotgépben daráld le a karfiol rózsáit rizsszem nagyságúra.
2. Egy serpenyőben, közepes lángon, olívaolajon párold puhára a mogyoróhagymát.
3. Szórd bele a karfiolszemcséket, és kavargatva párold össze.
4. Öntsd bele a zöldséglevet (vagy húsleves levét, esetleg csont főzőlevét), és főzd 10 percig, vagy míg meg nem puhul.
5. Keverd bele a tejszínt, a vágott petrezselyemzöldet és a reszelt parmezánt.
6. Sózd meg. Ízlés szerint tehetsz hozzá frissen őrölt fekete borsot is.